Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Mundial 2014: Ανατροπή σε… δυο λεπτά για την Ακτή (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιαπωνία προηγήθηκε με το καταπληκτικό γκολ του Χόντα, ωστόσο μέσα σε δύο λεπτά οι Μπόνι (64′), Ζερβίνιο (66′) νίκησαν με κεφαλιά τον Καβασίμα και χάρισαν στην Ακτή Ελεφαντοστού τη νίκη. Η είσοδος του Ντρογκμπά το καταλυτικό σημείο

Οι Ιάπωνες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χόντα στο 16’ της αναμέτρησης.

Η Ακτή προσπάθησε στην συνέχεια να αντιδράσει και στο 27’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ουτσίντα, ύστερα από προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ.

Οι «ελέφαντες» ήταν καλύτεροι και από το 60’, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατάφεραν να κάνουν τη σπουδαία ανατροπή.

Μέσα σε δύο λεπτά οι Μπόνι (64′), Ζερβίνιο (66′) νίκησαν με κεφαλιά τον Καβασίμα και χάρισαν στην ομάδα τους το πρώτο τρίποντο (2-1) στο Μουντιάλ.

Έτσι για πρώτη φορά σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ακτή Ελεφαντοστού κατακτά τους τρεις βαθμούς της νίκης στο πρώτο της παιχνίδι και βάζει τις βάσεις για την πρώτη της πρόκριση στους 16 της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75′ Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62′ Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78′ Για Κονάν).

Ιαπωνία: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54′ Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86′ Κακιτάνι), Οσάκο (68′ Οκούμπο).

Διαβάστε ακόμα…

Mundial 2014: “Σούπερ Μάριο”! Δάμασαν τα… λιοντάρια οι Ιταλοί (VIDEO)

Ο Κάμπελ σόκαρε την Ουρουγουάη

Ο διεθνής Τύπος για την ήττα της Εθνικής

Οι δηλώσεις των διεθνών: “Στο ημίχρονο πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε”

Σάντος: Όποιος μιλάει για αδικία δε βλέπει την αλήθεια!

Παπασταθόπουλος: Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν άτυχοι

Με το… αριστερό – Έχασε την πρώτη “μάχη” η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε