Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Mundial 2014: “Καθάρισε” με Πογκμπά η Γαλλία (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ικανοποιώντας τους φίλους της μόνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα, Γερμανία-Αλγερία. Πογκμπά και Γιόμπο (αυτογκόλ) βρήκαν δίχτυα

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Γαλλία ξεκίνησε έχοντας μια νευρικότητα στις κινήσεις της, με τους Νιγηριανούς να έχουν μπει… ορεξάτοι στο ματς και να πιέζουν τον αντίπαλο τους. Τα πολλά λάθη στην ανάπτυξη και των δυο ομάδων είχε σαν αποτέλεσμα να αργήσουμε να δούμε κάποια καλή φάση.

Οι Αφρικανοί ήταν οι πρώτοι που έφτασαν κοντά στο 1-0. Ο Εμενίκε βρήκε δίχτυα με προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Η φάση αυτή βελτίωσε την εικόνα του παιχνιδιού, αφού και η Γαλλία κατάφερε να γίνει για πρώτη φορά απειλητική, με τον Πογκμπά να ανεβάζει.. στροφές και να βλέπει τον Ενγιάμα να διώχνει ενστικτωδώς το σουτ του στο 21′, ενώ και στο 39′ το σουτ του Ντεμπισί πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Αφρικανών

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε καλό ρυθμό, παρόλα αυτά οι δυο αντίπαλοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάποια κλασική ευκαιρία. Το μακρινό σουτ του Εμενίκε απλά… ανησύχησε τον Γιορίς. Η Νιγηρία μπήκε και στην επανάληψη δυναμικά, αλλά στο 55 έχασε τον Ονάζι, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ματουιντί (θα μπορούσε να δει και την κόκκινη κάρτα).

Η Γαλλία συνέχισε να παρουσιάζει την μέτρια εικόνα του πρώτου 20λέπτου του αγώνα, με τους Αφρικανούς να απειλούν για μία ακόμη φορά την εστία του Γιορίς στο 64′, με το σουτ του Οντεμβίγκι. Οι “τρικολόρ” όμως δημιούργησαν την πριο κλασική ευκαιρία στο ματς, στο 70′, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Γκριζμάν-Μπενζεμά, ο δεύτερος βγήκε τετ α τετ με τον Ενιάμα, αλλά το πλασέ του -μετά από διπλή κόντρα- το έδιωξε ο Μόουζες πριν περάσει τη γραμμή!

Οι “τρικολόρ” έγιναν πιο γρήγοροι στις επιθετικές τους προσπάθειες και έφτασαν μια… ανάσα από το 1-0, αλλά το σουτ του Καμπάιγ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Νιγηριανών (77′), ενώ και στο 79′ ο Ενγιάμα έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπενζεμά.

Η εικόνα του ματς έδειχνε πως οι Γάλλοι θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο γκολ, κάτι που έγινε στο 80′ με την κεφαλιά του Πογκμπά. Στο 84′ οι “τρικολόρ” έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για το 2-0, αλλά ο Ενγιάμα έδιωξε το σουτ του Γκριζμάν

Η εικόνα του ματς έδειχνε πως οι Γάλλοι θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο γκολ, κάτι που το κατάφεραν στο 80′ με την κεφαλιά του Πογκμπά. Στο 84′ οι “τρικολόρ” έχασαν μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ, αλλά ο Ενγιάμα έδιωξε το σουτ του Γκριζμάν. Η Νιγηρία έχασε την συγκέντρωση της, η Γαλλία συνέχισε να πιέζει και στο 90+1′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με το αυτογκόλ του Γιόμπο.

Διαβάστε ακόμα…

“Η Μπαρτσελόνα βάζει ρήτρα στον Σουάρες για δαγκώματα!”

Η FIFA είναι “Πουτ@ν@ς γιοί” – Εξαλλος ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης

Κατά συρροή… βαμπίρ! Πέντε ακόμα καταγγελίες για Σουάρες

Ο Κιελίνι στηρίζει απόλυτα τον Σουάρες!

Ετοίμασαν αποθεωτική υποδοχή στον Λουίς Σουάρες (ΦΩΤΟ)

Μουντιάλ… τέλος για Σουάρες! Βαρύς ο “πέλεκυς” της FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε