Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Nations League: Νίκη με «ήρωα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την Πορτογαλία – «Τεσσάρα» με 10 παίκτες για την Ισπανία

Nations League: Νίκη με «ήρωα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την Πορτογαλία – «Τεσσάρα» με 10 παίκτες για την Ισπανία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Πορτογαλία χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στη Σκωτία, αλλά με “ήρωα” στο φινάλε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πανηγύρισε τη νίκη με 2-1, στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της League A του Nations League.

Η Σκωτία προηγήθηκε στο ματς, με τον ΜακΤόμινεϊ, μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε στο 54′ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφερε… τούμπα το ματς, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης για την Πορτογαλία, στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Πορτογάλοι έκαναν έτσι το 2/2 στον όμιλό τους στο Nations League, το οποίο θυμίζουμε ότι είχαν κατακτήσει το 2019.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κροατία επικράτησε με 1-0 της Πολωνίας, με σκόρερ τον δικό της αρχηγό, Λούκα Μόντριτς, ο οποίος και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 58ο λεπτό. Οι δύο ομάδες έχουν έτσι από τρεις βαθμούς και βρίσκονται πίσω από την Πορτογαλία στη βαθμολογία του Group A της League A του Nations League.

Από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, ξεχώρισε και το 4-1 της Ισπανίας μέσα στην Ελβετία, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κάνουν… περίπατο, παρότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η Ισπανία προηγήθηκε από νωρίς, με γκολ των Χοσελού και Ρουίθ, αλλά ο Λε Νορμάντ αποβλήθηκε από το 20′ και η Ελβετία μείωσε πριν το ημίχρονο με τον Αμντουνί. Στη συνέχεια όμως, “παραδόθηκε” στις… φονικές αντεπιθέσεις των Ισπανών, με τους Ρουίθ και Τόρες να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Ισπανίας.

Τα αποτελέσματα της ημέρας στο Nations League

Λουξεμβούργο – Λευκορωσία 0-1
(76′ Γκρόμικο)

Βουλγαρία – Βόρεια Ιρλανδία 1-0
(40′ Ντεσπόντοφ)

Δανία – Σερβία 2-0
(36′ Γκρόνμπαεκ, 61′ Πόουλσεν)

Σλοβακία – Αζερμπαϊτζάν 1-0
(22′ πέν. Ντούντα, 26′ Στρέλετς)

Γιβραλτάρ – Λιχτενστάιν 2-2
(8′ Γουόκερ, 90’+7 Σκάνλον – 53′ Σάγκλαμ, 90’+14 πέν. Χάσλερ)

Κροατία – Πολωνία 1-0
(52′ Μόντριτς)

Πορτογαλία – Σκωτία 2-1
(54′ Φερνάντες, 88′ Ρονάλντο – 7′ ΜακΤόμινεϊ)

Σουηδία – Εσθονία 3-0
(30′,44′ Γιόκερες, 40′ Ίσακ)

Ελβετία – Ισπανία 1-4
(41′ Αμντουνί – 4′ Χοσέλου, 13′,77′ Ρουίθ, 80′ Τόρες)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις