Τετάρτη, 9 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ο 5ος “εμφύλιος πόλεμος” για το Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Μαδρίτη θα χωριστεί στα… δύο στις 24 Μαΐου, αφού Ρεάλ και Ατλέτικο θα διεκδικήσουν στη Λισαβόνα την “μεγάλη” κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε τις προηγούμενες φορές που ομάδες από την ίδια χώρα διεκδίκησαν το “ιερό δισκοπότηρο”

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που δυο ομάδες από την ίδια πόλη -και μάλιστα μισητοί αντίπαλοι- θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης, ωστόσο άλλες τέσσερις φορές είχαμε τελικό με συλλόγους από την ίδια χώρα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Ισπανία θα έχει δυο ομάδες ομάδες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τη σεζόν 1999/00 Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του “Σταν Ντε Φρανς” στις 24 Μαΐου του 2000, με την “Βασίλισσα” να κερδίζει με 3-0.

Η δεύτερη φορά που είχαμε “εμφύλιο” έγινε τη σεζόν 2002/03, αλλά όχι με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Γιουβέντους και Μίλαν τέθηκαν αντιμέτωπες στις 28 Μαΐου του 2003, με την αναμέτρηση να κρίνεται στα πέναλτι, μετά το 0-0 του 90λεπτου και της παράτασης. Εκεί, η Μίλαν ήταν αυτή που πανηγύρισε, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Ντίντα (τρεις αποκρούσεις).

Η… σκυτάλη πέρασε την σεζόν 2007/08 στην Αγγλία, καθώς στον τελικό έφτασαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Και η αναμέτρηση της 21ης Μαΐου στο Λουζνίκι κρίθηκε στα πέναλτι, αφού ο αγώνας ήρθε ισόπαλος 1-1. Νικητές ανεδείχθησαν οι “κόκκινοι διάβολοι”, με τον Τέρι να γλιστρά από τα έντεκα βήματα και τον Φαν Ντερ Σααρ να αποκρούει το πέναλτι του Ανελκά

Από αυτό το… κλαμπ δεν θα μπορούσε να λείπει και η Γερμανία, απ’ την οποία έχουμε την πιο πρόσφατη περίπτωση. Μόλις την περασμένη σεζόν, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ τέθηκαν αντιμέτωπες στο Γουέμπλεϊ, με τους Βαυαρους να κερδίζουν την κούπα με σκορ 2-1.

Διαβάστε ακόμα…

“Ευχαριστώ τις μητέρες των παικτών γιατί τους χάρισαν μεγάλα αρχ…α”

Η Ατλέτικο “έκλεισε” το…σπίτι της Τσέλσι – Μαδριλένικος τελικός στη Λισαβόνα

Διέλυσε την Μπάγερν και πάει για το 10ο η Ρεάλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε