Site icon NewsIT

O Νταουρέν Κουρουγκλίεφ έδωσε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 129ο συνολικά

09.08.2024 | 22:12
O Νταουρέν Κουρουγκλίεφ έδωσε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 129ο συνολικά

Paris 2024 Olympics - Wrestling - Men's Freestyle 86kg Bronze Medal Match - Champ-de-Mars Arena, Paris, France - August 09, 2024. Dauren Kurugliev of Greece celebrates winning bronze in the match against Myles Nazem Amine of San Marino. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην πάλη, με την Ελλάδα να φτάνει τα 8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου και τα 129 συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η τρομερή εμφάνιση του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, χάρισε στην χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο στην πάλη της κατηγορίας των 86 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον αθλητή που εκπροσωπεί την χώρα μας, να φέρνει στην Team Hellas το 8ο της μετάλλιο στο Παρίσι, σε μια απίθανη συγκομοιδή.

Με αυτή την επίδοση η Ελλάδα ισοφαρίζει την συγκομιδή που είχε στην Ατλάντα πριν από 28 χρόνια και πλέον πλέον στοχεύσει σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων, κάτι που έχει συμβεί στο Σίδνεϊ το 2000 (13) και την Αθήνα το 2004 (16).

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα 8 μετάλλια που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Ελλάδα, ξεπερνούν κατά πολύ την Ολυμπιάδα του Τόκιο, όπου είχαν κατακτηθεί μόλις 4.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version