Σάββατο, 5 Οκτ.
25oC Αθήνα

O Χρήστος Παπαδόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης

O Χρήστος Παπαδόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χειροπάλης Λουτάκι 2024 ανδρών και γυναικών, με τον 18χρονο «γίγαντα» να γράφει ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος Έλληνας που ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του κόσμου.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλο μπήκε με βλέψεις στην κατηγορία των μεγάλων και έδειξε πως όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άνδρες, αλλά σύντομα θα γίνει το Νο.1 στην κατηγορία των 105 κιλών. Άλλωστε και το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί μια σπουδαία διάκριση για τον ίδιο.

Μπορεί να ξεκίνησε με ήττα στον πρώτο του αγώνα, όμως στη συνέχεια εκτροχίασε όσους βρήκε στο διάβα του και κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, αφήνοντας εκτός νυμφώνος το μεγάλο όνομα της κατηγορίας από ελληνικής πλευράς, Ηλία Μπατσινίλα. Στον τελικό βρέθηκε με μειονέκτημα απέναντι στον Αμερικανό Τζακ Τσεβέρχα. Στον πρώτο τελικό πήρε μία τεράστια νίκη και έφερε τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στην ισορροπία, ωστόσο στο καταληκτικό ματς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Φιλικίδης με μία πολύ καλή πορεία και σπουδαία απόδοση κατάφερε στα 43 του χρόνια να πάρει το χάλκινο μετάλλιο και να βρεθεί στο βάθρο των νικητών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λουτράκι 2024.

Χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε και ο 24χρονος Κωνσταντίνος Σταθάκης. Στη βαριά κατηγορία, αυτή των +105 κιλών ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τη δύναμη και την ορμή για να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του κόσμου.

Συνολικά στους Senior του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Χειροπάλης Λουτράκι 2024 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στους αγώνες με το αριστερό χέρι από 21 αθλητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν πολύ καλή απόδοση και σημαντικά πλασαρίσματα.

Οι ελληνικές συμμετοχές

63 κιλά

Γιάννης Παντσένκο 8η θέση

Χρήστος Πανάρετος 12η θέση

70 κιλά

Χρήστος Ασλανίδης 17η θέση

78 κιλά

Δημήτρης Φιλικίδης 3η θέση Χάλκινο μετάλλιο

Αργύρης Ντερτιλής 8η θέση

86 κιλά

Παναγιώτης Γούσης 7η θέση

Αθανάσιος Αλεξανδρής 14η θεση

Αλέξιος Αθανασιάδης 19η θέση

Νίκος Τσαβάρης 23η θέση

95 κιλά

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 12η θέση

Κωνσταντίνος Πετρίδης 22η θέση

Βασίλης Πέτρου 19η θέση

105 κιλά

Χρήστος Παπαδόπουλος 1η θέση χρυσό μετάλλιο

Ηλίας Μπατσινίλας 4η θέση

Σπύρος Χαλαστάρας 13η θέση

Κωνσταντίνος Καιταλίδης 14η θέση

Κωνσταντίνος Γιαννακάκος 16η θέση

Νίκος Ζευγώλης 17η θέση

+105κιλά

Κωνσταντίνος Σταθάκης 3η θέση Χάλκινο μετάλλιο

Σωτήρης Σακαντέμης 13η θέση

Γυναικών

63 κιλά

Μαρία Μαλακόζη 4η θέση

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις