Site icon NewsIT

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 13ης ημέρας

09.08.2024 | 00:17
Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 13ης ημέρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 13η ΗΜΕΡΑ / ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με 2 μόλις συμμετοχές ολοκληρώθηκε η 13η ημέρα για την Τeam Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Εθνική πόλο γυναικών να χάνει από την Ουγγαρία, αλλά και τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ να αποκλείεται από τα προημιτελικά στην ελεύθερη πάλη. 

Συγκεκριμένα η Πέμπτη (8/08/24) ήταν «φτωχή» από πλευράς συμμετοχών, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε μόλις σε 2 αθλήματα. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ έπαιξε σε 2 παιχνίδια, έχοντας μια νίκη και μια ήττα, με τον ίδιο να διεκδικεί το χάλκινο μέσω των ρεπεσάζ.

Από την άλλη πλευρά η Εθνική πόλο γυναικών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ουγγαρία, αφού γνώρισε την ήττα με σκορ 12-9 και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-8.

Αναλυτικά

ΠΑΛΗ

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ προκρίθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Στον αγώνα για την «φάση των 16», ο Ελληνας δις πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε του Ιθαν Εντριαν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο με 11-0 και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου

Στους «8», ο Κουρουγκλίεβ βρήκε… νωρίς μεγάλο αντίπαλο στον δρόμο του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Ο «ασημένιος» στο Τόκιο στα 86κ. και «χρυσός» στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 74κ., Χασάν Γιαζντανιτσαράτι, πήρε τη νίκη 9-4 και έκοψε τον δρόμο του Έλληνα παλαιστή προς το χρυσό. Ωστόσο, ο Ιρανός νίκησε στα ημιτελικά τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 7-1, προκρίθηκε στον τελικό και «τράβηξε» μαζί του στα ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο τον Κουρουγκλίεβ. Το πρωί της Παρασκευής (9/8), ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στην πρώτη σειρά των ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:00 τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς (2ος αγώνας) κι αν προκριθεί, θα διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Αμινέ.

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ακόμη μία ήττα γνώρισε η εθνική πόλο των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν και ξεκίνησε καλά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης και πλέον θα διεκδικήσει το πρωί του Σαββάτου (10/8, 10:00) την έβδομη θέση, με αντίπαλο τον Καναδά.

Πιο πλούσια θα είναι από πλευράς συμμετοχών η Παρασκευή (9/08/24).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version