Αθλητικά

Ποιος είναι ο Γιώργος Σπανός

Τα παιδικά χρόνια στη Νίκαια, η “τρέλα” του με το ποδόσφαιρο και η “γιγάντωση” της ΕΤΕΚΑ.

Έχοντας ζήσει τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια στη Νίκαια, ο Γιώργος Σπανός αγαπούσε από μικρός το ποδόσφαιρο και δεν άργησε να ασχοληθεί ενεργά με αυτό. Η εμπλοκή του Γιώργου Σπανού με το ποδόσφαιρο ανατρέχει στον πατέρα του, όταν εκείνος μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελούσαν το ισχυρό δίδυμο του Ιωνικού. Όταν ακόμη η ομάδα έπαιζε στην Γ’ Εθνική. Στη συνέχεια όμως, ο «Mr Aegean» έμεινε μόνος του και όταν ο Ιωνικός ανέβηκε στην Α’ Εθνική πήρε το… κουμάντο ο Νίκος Κανελλάκης.

Το 1995 ο πατέρας του, Μιχάλης, του δίνει τα ηνία της ΕΤΕΚΑ -την οποία είχε ιδρύσει το 1983- με σκοπό να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας. Την ίδια χρονιά ο 24χρονος τότε Γιώργος Σπανός αναλαμβάνει την Χαλκηδόνα με την οποία έκανε… πράγματα και θαύματα.

Μόλις δύο χρόνια η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα Πειραιά και προβιβάζεται στην Δ΄ Εθνική, ενώ τέσσερα χρόνια μετά (1999) βρίσκεται στην Γ΄Εθνική. Το 2001 η Χαλκηδόνα ανεβαίνει στην Β΄Εθνική ως δευτεραθλήτρια και το 2003 παίρνει το πρωτάθλημα της κατηγορίας και προβιβάζεται στα σαλόνια της Superleague για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όλοι μιλούν για την ομάδα “θαύμα” και η Χαλκηδόνα του Σπανού, επιβεβαιώνει το προφίλ της και στο κορυφαίο επίπεδο της Ελλάδας. Στην πρώτη της χρονιά στην Α΄ Εθνική διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο μέχρι το τέλος, το οποίο χάνει για δύο βαθμούς από τον Πανιώνιου. Την επόμενη σεζόν τερματίζει 8η, ωστόσο ο Σπανός παρά τα όσα έχει καταφέρει καταλαβαίνει πως η Χαλκηδόνα δεν μπορεί να πάει παραπάνω καθώς δεν έχει κόσμο και κατά συνέπεια έσοδα που θα της επιτρέψουν να “μεγαλώσει” περισσότερο.

Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι του 2005 μετέφερε την “ΠΑΕ Χαλκηδόνα” στο Περιστέρι και την συνένωσε με τον Ατρόμητο, που μόλις είχε υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική. Έτσι από την επόμενη σεζόν 2005-06 στη θέση της Χαλκηδόνας στην Α΄ Εθνική αγωνίστηκε ο Ατρόμητος, ο οποίος με τους παίκτες και τον προπονητή της Χαλκηδόνας Γιώργο Παράσχο πέτυχε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ακόμα και το 2008 όταν ο Ατρόμητος υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία, ο Σπανός δεν πτοείται. Η ομάδα επιστρέφει άμεσα στα “σαλόνια” και πετυχαίνει αυτό που είχε στο μυαλό του όταν ξεκινούσε το εγχείρημα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή, ο Σπανός καταφέρνει να “κερδίσει” τους Περιστεριώτες και να φτιάξει μια ομάδα πρότυπο η οποία “παράγει” ποδοσφαιριστές, δεν έχει οικονομικά προβλήματα και πρωταγωνιστεί στην Superleague.

O Ατρόμητος φτάνει μέχρι τον τελικό του κυπέλλου δύο συνεχόμενες χρονιές. Την σεζόν 2010-11 όπου χάνει με 3-0 από την ΑΕΚ σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και την σεζόν 2011-12 όπου ηττάται δύσκολα στην παράταση από τον Ολυμπιακό με 2-1. Αυτές οι επιτυχίες σε συνδυασμό με την σταθερότητα που δείχνει να ανταγωνίζεται τους παραδοσιακά μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν φέρει το δημιούργημα του Σπανού να λογίζεται ως μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, πετυχαίνει απόλυτα και στην εταιρία που “κληρονόμησε” από τον πατέρα του καθώς σήμερα η ΕΤΕΚΑ αριθμεί 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα, ο όμιλος ελέγχει το 5% της αγοράς και κατατάσσεται στην 6η θέση μεταξύ των ελληνικών εταιριών. Παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας MEGA MOTORS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων – Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γ. Σπανός – Πως είχε στηθεί η κομπίνα – Ο ρόλος του κοριού της ΕΥΠ

Σπανός: Δε θα με δικάσετε εσείς αλλά η Δικαιοσύνη! Στον εισαγγελέα για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

“Ξεπάγιασαν” οι Αθηναίοι! Οι μισές πολυκατοικίες είχαν κλειστή τη κεντρική θέρμανση

Μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σούρλας: 30 δισ. € κόστισε στη χώρα το λαθρεμπόριο καυσίμων

Έρχονται “καμουφλαρισμένα” οχήματα κατά της νοθείας και του λαθρεμπορίου καυσίμω

Σε ισχύ το σύστημα εισροών-εκροών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αθλητικά

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα