Η Google τιμάει με ένα doodle τον διεθνή ποδοσφαιριστή Ρασίντ Γιεκινί (Rashidi Yekini), καθώς σήμερ ασυμοπληρώνονται 60 χρόνια από τη γέννησή του.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Νιγηρίας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.
Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 1993, ενώ μέχρι σήμερα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του, έχοντας σημειώσει συνολικά 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις.
Μετά τα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης που έπιασε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πορτογαλική ομάδα Βιτόρια Σετούμπαλ, ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς 1992-1993.
Το καλοκαίρι του 1994, ο Rashidi Yekini συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Στην ομάδα του Πειραιά ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προοπτική της μεταγραφής του Γιεκινί καθώς πέραν του ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και του γεγονότος ότι είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς 1992-1993, ο Γιεκινί ερχόταν στον Ολυμπιακό όντας σε εξαιρετική φόρμα, μιας και με την προηγούμενη ομάδα του, τη Βιτόρια Σετούμπαλ, είχε καταφέρει να πετύχει 90 γκολ σε σύνολο 108 εμφανίσεων.
Ωστόσο, ο Rashidi Yekini δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από τον ελληνικό σύλλογο λίγους μήνες μετά.
Το 2005 αποφάσισε σε ηλικία 42 ετών να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να βάλει τέλος στην πλούσια πολυετή καριέρα του.
Ο Rashidi Yekini πέθανε αιφνιδίως στις 4 Μαΐου 2012 σε ηλικία 48 ετών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο το 2011, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πατρίδας του ανακοίνωσαν ότι ο Rashidi Yekini μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και βαριά κατάθλιψη, κάτι που τον οδήγησε στο να μένει μόνος του.