Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σαμαράς: Δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το σύνθημα για την επόμενη μέρα της Εθνική ομάδας στο Μουντιάλ έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ.

«Ξέρουμε τι περίμεναν όλοι από την Ελλάδα: Να είμαστε 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, να αμυνόμαστε, να αμυνόμαστε, να αμυνόμαστε και να τα δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε το μηδέν. Νομίζω όμως οτι αυτό που είδαν είναι μία ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται, να κυκλοφορεί την μπάλα καλά και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσουμε την Κολομβία και η φιλοσοφία μας αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. Ελπίζουμε όμως να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε», τόνισε αρχικά ο Έλληνας επιθετικός.

Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Κολομβία και την εξέλιξη που είχε, είπε: «Έχουμε πολλά να δώσουμε στο Παγκόσμιο, αλλά νομίζω οτι κάτι δείξαμε στο παιχνίδι με την Κολομβία. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Στα πρώτα 5-6 λεπτά δεν δείξαμε να είμαστε 100% έτοιμοι και δεχθήκαμε ένα κακό γκολ. Μετά από αυτό είχαμε την κατοχή της μπάλας, ασκήσαμε πίεση και δημιουργήσαμε αρκετά ευκαιρίες. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο… Η Κολομβία δεν είχε ευκαιρίες, όπως εμείς, αλλά κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Κάτι που σημαίνει πως είτε είναι δίκαιο, είτε άδικο το αποτέλεσμα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με το ματς που ακολουθεί κόντρα στην Ιαπωνία, δήλωσε: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα, μέχρι το επόμενο παιχνίδι, είναι να έχουμε θετική σκέψη. Να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Οι ευκαιρίες που κάναμε με την Κολομβία, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε. Την επόμενη φορά μπορεί εμείς να κερδίσουμε και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε.

Είναι σίγουρα μία πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε ατομικά τους παίκτες τους και μέχρι την σέντρα θα τους μάθουμε ως ομάδα. Θέλουμε να δούμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του. Που αφήνουν ανοιχτούς χώρους τους οποίους μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν τον επηρεάζει το γεγονός οτι πλέον έχει μείνει ελεύθερος από την Σέλτικ, απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και μόλις τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα δω τί επιλογές έχω και το που θα συνεχίσω την καριέρα. Σίγουρα νιώθω περίεργα που δεν είμαι παίκτης της Σέλτικ, πλέον. Είχα 7 καταπληκτικές σεζόν στην Γλασκόβη. Μεγάλωσα εκεί, τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν παίκτης. Στο κάτω κάτω, ήταν μία απόφαση που δεν πάρθηκε από εμένα… Άλλοι την πήραν. Τώρα κοιτάζω για κάτι καινούργιο, αλλά αυτό θα γίνει μετά το Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είτε είναι στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη ή στην Ασία, είναι μεγάλο συναίσθημα το να είσαι μέλος της Εθνικής σου ομάδας. Μέρες σαν και αυτή της ήττας από την Κολομβία πονάνε… Αλλά είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Εθνική: Απειλούν με μηνύσεις οι διεθνείς (ΦΩΤΟ)

Ξέσπασε ο Χαριστέας! “Ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου”

Mundial 2014: Ο Πίρλο ήταν… απόλαυση (VIDEO)

Αγγλία-Ιταλία: Τραυματίστηκε πανηγυρίζοντας το γκολ (VIDEO)

Η “φτηνή” ήττα της Εθνικής, τα λάθη και ο “τελικός” με την Ιαπωνία – Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ήττα των “σαμουράι” από την Ακτή Ελεφαντοστού

Mundial 2014: “Σούπερ Μάριο”! Δάμασαν τα… λιοντάρια οι Ιταλοί (VIDEO)

Mundial 2014: Ανατροπή σε… δυο λεπτά για την Ακτή (VIDEO)

Ο Κάμπελ σόκαρε την Ουρουγουάη

Mundial 2014: Τα highlights του Κολομβία – Ελλάδα

Η πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντιάλ (PHOTOS)

Ο διεθνής Τύπος για την ήττα της Εθνικής

Οι δηλώσεις των διεθνών: “Στο ημίχρονο πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε”

Σάντος: Όποιος μιλάει για αδικία δε βλέπει την αλήθεια!

Παπασταθόπουλος: Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν άτυχοι

Με το… αριστερό – Έχασε την πρώτη “μάχη” η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε