Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Serie A: Αποφασίστηκαν play off σε περίπτωση νέου κρούσματος

Serie A: Αποφασίστηκαν play off σε περίπτωση νέου κρούσματος
ΦΩΤΟ Reuters

Η Serie A ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά στην Ιταλία μετά τη διακοπή του κορονοϊού και οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν και τα… εναλλακτικά σενάρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με την Ιταλία να είναι από τις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό, υπήρξε μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί με τη Serie A σε περίπτωση ενός νέου κρούσματος στις ομάδες.

Σε σχετική σύσκεψη λοιπόν, αποφασίστηκε η λύση των play off και play out, με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να τονίζει ότι «Σήμερα κέρδισε το ποδόσφαιρο».

«Εισάγαμε μία διαφορετική μορφή, η οποία θα λειτουργήσει ως εγγύηση για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όπως ζήτησε η UEFA, προτού καταφύγουμε στον αλγόριθμο. Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι στις 20 Ιουνίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι. Εάν παρουσιαστεί προσωρινός αποκλεισμός του πρωταθλήματος έως τις 10-15 Ιουλίου, λόγω κορονοϊού, τότε θα χρησιμοποιηθεί διαφορετική μορφή, αυτή των πλέι οφ και πλέι άουτ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις