Site icon NewsIT

Super League: Η εικόνα της 8ης αγωνιστικής με κερδισμένους Άρη και Παναθηναϊκό

21.10.2024 | 06:30
Super League: Η εικόνα της 8ης αγωνιστικής με κερδισμένους Άρη και Παναθηναϊκό

Η Super League επέστρεψε μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, με την 8η αγωνιστική να περιλαμβάνει μεγάλες “μάχες” και εντυπωσιακά αποτελέσματα, που άλλαξαν και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Άρης και Παναθηναϊκός ήταν οι κερδισμένοι στην 8η αγωνιστική της Super League, αφού εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και την “γκέλα” του Ολυμπιακού, για να κερδίσουν… έδαφος στη βαθμολογία.

Ο Άρης “φιγουράρει” μάλιστα στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στις πρώτες θέσεις, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να βρίσκονται πλέον μόλις στο +3 από τους “πράσινους”.

Ο ασταμάτητος Άρης στην κορυφή

Ο Άρης είναι η απόλυτη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής. Σε μία Super League που τα πλέι οφ θα περιλαμβάνουν μία ομάδα λιγότερη, οι “κίτρινοι” δείχνουν ικανοί όχι μόνο να κατακτήσουν μία θέση στις “μάχες” για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα, αλλά ακόμη και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, μεταξύ των οποίων μία επί του Ολυμπιακού και μία στην έδρα του ΠΑΟΚ, ποιος να πει στους φίλους του Άρη να μην… ονειρεύονται. Μετά το άνετο 2-0 επί της Athens Kallithea άλλωστε, η ομάδα του Άκη Μάντζιου “έπιασε” κορυφή στη Super League και μοιάζει ασταμάτητη στη σεζόν.

Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός… για τον Μπάλντοκ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο γήπεδο για το πρώτο του παιχνίδι μετά το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ και οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έπαιξαν και για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους.

Παρότι δεν ενθουσίασαν για μία ακόμη φορά με την απόδοσή τους, οι “πράσινοι” κατάφεραν να φθάσουν σε μία σημαντική νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη και ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής.

Με τον Ολυμπιακό να κάνει μεγάλη “γκέλα” κόντρα στον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να μένουν στην ισοπαλία στο μεταξύ τους ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πλησιάσει το γκρουπ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Λεβαδειακός «σόκαρε» τον Ολυμπιακό

Η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε από το γήπεδο “Καραϊσκάκης”, αφού ο Ολυμπιακός εμφάνισε για μία ακόμη φορά φέτος προβληματική εικόνα και υπέπεσε σε μία απίθανη “γκέλα”. Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ κόντρα στο Λεβαδειακό, κατάφερε να ισοφαριστεί στη συνέχεια και να μείνει στο 2-2.

Αυτή τη φορά, το γκολ δεν ήταν πρόβλημα για τους Πειραιώτες, αλλά η… χαλάρωση ήταν αυτή που τους στέρησε δύο βαθμούς. Ο ουραγός Λεβαδειακός έμοιαζε διαρκώς επικίνδυνος στο ματς και μάλιστα είχε την ευκαιρία και για τρίτο γκολ κόντρα στους Πειραιώτες.

Έστω και με το ισόπαλο αποτέλεσμα όμως, “έκοψε” δύο ακόμη βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πλέον δύο νίκες σε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του, όλα κόντρα σε ομάδες του δευτέρου μισού της βαθμολογίας.

Χ-αμένοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην OPAP Arena

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπαιξαν για τη νίκη καθόλη τη διάρκεια του μεταξύ τους ντέρμπι στην OPAP Arena, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ένωση είχε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στην κορυφή και ο “Δικέφαλος του Βορρά” να αυξήσει τη διαφορά του από όλους τους διεκδικητές του τίτλου, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν πέτυχε το στόχο της.

Η εικόνα του αγώνα δεν είχε μάλιστα αρκετά κέρδη για καμία από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ δείχνει ακόμη μπερδεμένοι από τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, ενώ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γκολ, με τον Τσάλοφ να μην μοιάζει σε αυτή τη φάση, ικανός να ηγηθεί της επίθεσης στην ομάδα του Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παραμένουν τα φαβορί για τον τίτλο στη Super League, αλλά η εικόνα τους δεν… φοβίζει κανέναν μέχρι στιγμής. Η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν άλλαξε έτσι σοβαρά, τα δεδομένα στο φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Βόλος – Πανσερραϊκός 0-1

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-2

Ατρόμητος - Παναιτωλικός: 0-2 (MD8, 19/10/2024)

Λαμία – Asteras Aktor 0-0

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 0-1

Άρης – Athens Kallithea 2-0

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Η βαθμολογία της Super League

1. Άρης 17
2. ΠΑΟΚ 17
3. ΑΕΚ 15
4. Ολυμπιακός 15
5. Παναιτωλικός 14
6. Παναθηναϊκός 12
7. ΟΦΗ 11
8. Asteras Aktor 10
9. Ατρόμητος 8
10. Πανσερραϊκός 7
11. Βόλος 7
12. Λαμία 6
13. Αthens Kallithea 5
14. Λεβαδειακός 5

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version