Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Superleague, ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Τον «προσγείωσε» και πέρασαν μήνυμα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Superleague, ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Τον «προσγείωσε» και πέρασαν μήνυμα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση του επί της Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες στη Superleague, φέρνοντας 1-1 με τον τρομερό Ιωνικό. Σηκώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στο γκολ της ισοφάρισης και η Τούμπα χειροκρότησε. “Βράχος” ο Τσιγκρίνσκι στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με το βαθμό αυτό στην Τούμπα (ισοπαλία για δεύτερη σερί αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 49 στον πίνακα της Superleague, ενώ ο Ιωνικός πήρε θετικό αποτέλεσμα για 4η αγωνιστική και έφτασε τους 26 βαθμούς.

Το ματς είχε από τα πρώτα του λεπτά ένα πολύ καλό ρυθμό. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Ιωνικός είδε την εστία του να δέχεται μια… τριπλή απειλή! Σε πρώτο χρόνο ο Τσόλακ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, στη συνέχεια το σουτ του Μπίσεσβαρ προσέκρουσε στον Μύγα, όπως συνέβη και με εκείνο του Μιτρίτσα που πήρε το δεύτερο «ριμπάουντ»!

Στη συνέχεια, όμως, ο Ιωνικός όχι μόνο ανέβασε… στροφές αλλά πλησίασε με μεγάλη ευκολία την εστία των γηπεδούχων, χάνοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 11′ και μετά από λάθος γύρισμα του Σάστρε, ο Μάντζης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, με τον Έλληνα πορτιέρε να διώχνει. Τέσσερα λεπτά μετά, ο πορτιέρε των Θεσσαλονικέων “έβγαλε” με το ένα χέρι το σουτ του Καμπράλ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι τα… ηνία του αγώνα, αλλά ήταν πιο προσεκτικός στις κινήσεις του. Η υπεροχή έφερε αποτέλεσμα στο 32′. Μετά από εκτέλεση του φάουλ και γύρισμα από τα δεξιά, ο Μύγας μάρκαρε από πίσω τον Μιχάι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Σβαμπ στάθηκε εύστοχος, κάνοντας το 1-0.

Το ματς πήρε και πάλι καλό ρυθμό, μόλις ο Ιωνικός ξεπέρασε το… σοκ του γκολ και στο 39′ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Από τη σέντρα του Καμπράλ, ο Μύγας βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Πασχαλάκη στη μικρή περιοχή, με τον Έλληνα πορτιέρε να αποκρούει.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σπανός έριξε στο ματς Τουράμ και Πλατέλλα στις θέσεις των Μάντζη και Σάντσες. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει… σίγουρες κινήσεις και με πολλές πάσες να φτάσει σε νέο γκολ. Ο Ιωνικός όμως ήταν αυτός που στο 62′ έφτασε στο 1-1 με τον Τουράμ. Η ομάδα της Νίκαιας έτρεξε να πάρει τη σημαία της Ουκρανίας και πανηγύρισε στο πλάι του Τσιγκρίνσκι. Οκτώ λεπτά μετά, ο Πασχαλάκης βγήκε στα όρια της περιοχής του και πρόλαβε τον σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος του ματς για το γκολ της νίκης, αλλά ο Ιωνικός -με πρωταγωνιστή τον Τσιγκρίνσκι- κράτησε ανέπαφη την εστία του στα υπόλοιπα λεπτά και κράτησε το 1-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις