Τετάρτη, 26 Ιουν.
29oC Αθήνα

Tουρκία – Γεωργία 3-1: Τρομερό παιχνίδι με κερδισμένους τους Τούρκους για τον έκτο όμιλο στο Euro 2024

Tουρκία – Γεωργία 3-1: Τρομερό παιχνίδι με κερδισμένους τους Τούρκους για τον έκτο όμιλο στο Euro 2024

H Τουρκία σε ένα πολύ καλό παιχνίδι κέρδισε 3-1 την Γεωργία στο πλαίσιο του έκτου ομίλου για το Euro 2024, με το σύνολο του Βιντσέντζο Μοντέλα να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση.

H Tουρκία «λύγισε» την Γεωργία, στην αναμέτρηση των δυο ομάδων στο «Signal Iduna Park» σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, υπήρξαν δυο δοκάρια, αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με τον κεραυνό του Μιουλντούρ στο 25’, ένα γκολ που μπορεί να αναδειχθεί και ως το κορυφαίο στην διοργάνωση.

Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα ο Γιλντίζ σκόραρε για το 2-0, με το τέρμα να μην μετρά ποτέ, καθώς στην φάση υπήρξε οφσάιντ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνόησε την Γεωργία η οποία στο 32΄ισοφάρισε σε 1-1 χάρη στον Μικαουτάτζε. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ των Γεωργιανών σε «μεγάλο» τουρνουά, με αποτέλεσμα να πανηγυριστεί έξαλα.

Στο 36’ ο Μικαουτάτζε έκανε ένα γυριστό σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι του Γκιουνόκ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με τις φάσεις να είναι αρκετές.

Ωστόσο στο 65΄η έμπνευση του Αρντά Γκιουλέρ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Τούρκους.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα (ξανά) στο «παραθυράκι» του γκολκίπερ της Γεωργίας για το 2-1.

Η Γεωργία προσπάθησε ξανά να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η τρομερή ατομική ενέργεια του Κοχορασβίλι στο 70’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνόκ, ο οποίος ακολούθησε μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 87’ ο Μαμαρντασβίλι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του στην καρφωτή κεφαλιά του Γιαζιτσί, ενώ στο 90’+3’ ο Κοχορασβίλι πλάσαρε λίγο άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τους Τούρκους να φτάνουν στη νίκη και να πανηγυρίζουν μαζί με τους φίλους τους που είχαν γεμίσει τις κερκίδες του γηπέδου τη νίκη.

Mε αυτό τον τρόπο η Τουρκία ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024, με την ομάδα του Μοντέλα μάλιστα κατά διαστήματα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Μια εικόνα που θα έχει ενδιαφέρον εάν επαναληφθεί και απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους.

Από την πλευρά της η Γεωργία παρότι πρωτάρα, έδειξε ότι θα είναι ένα σύνολο που δεν θα παρατήσει τα όπλα και θα παίξει μέχρι το τελευταίο λεπτό όλα τα παιχνίδια.

Τουρκία (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μιουλντούρ (85’ Τσελίκ), Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Κουκτσού, Τσαλχάνογλου (90’+1’ Οζκάν), Γιλντίζ (85’ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ (79’ Γιαζιτσί), Αϊχάν (79’ Ντεμιρέλ), Γιλμάζ

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (85’ Ζιβζιβάτζε), Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε (74’ Νταβιτασβίλι), Μεκβαμπισβίλι (89’ Αντουνασβίλι), Τσιταϊσβίλι (74’ Λοχοσβίλι), Μικαουτάτζε

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις