Πέμπτη, 10 Οκτ.
25oC Αθήνα

Τζαβέλλας: Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα!

Τζαβέλλας: Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα!

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε για την… επιφανειακή λειτουργία που είχε ο ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν, τονίζοντας πως “…πέρυσι μιλούσαμε πολύ”, τόνισε πως η ψαλίδα του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες μεγαλώνει, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που έγινε με τον Μανιάτη, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ξεκινώντας από τη συμμετοχή του στις προπονήσεις:
 «Εγώ κάνω το εύκολο και μπήκα αμέσως με την μπάλα. Ετσι μ’ αρέσει πιο πολύ. Το δύσκολο είναι αυτό που κάνουν οι άλλοι διεθνείς με τρέξιμο και γυμναστήρια. Κάνω το εύκολο για να συμμετέχω από τώρα με την ομάδα».

– Τί διαφορές βλέπεις στη φετινή προετοιμασία σε σχέση με πέρυσι;
«Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί – και – πέρυσι ήρθα πιο αργά. Αν δούμε όμως το κλίμα που επικρατεί τώρα καταλαβαίνουμε εύκολα ότι φέτος υπάρχει μια πιο… ομάδα. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Μετά θέμα είναι θέμα ικανοτήτων, δουλειάς και προσπάθειας για να πετύχεις τους στόχους σου».

– Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα χρονιά;
«Θέλουμε να γίνουμε κάποια στιγμή ομάδα. Να μπουν πιο σωστές βάσεις για να δουλεύουμε πιο σωστά. Από εκεί και πέρα είναι πολύ νωρίς για να πούμε άλλα πράγματα».

– Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι σε υπολογίζει για το κέντρο της άμυνας. Εχετε συζητήσει;
«Δεν έχω συζητήσει λεπτομέρειες μαζί του για την ομάδα αλλά προφανώς στο κέντρο της άμυνας, στη θέση του αριστερού κεντρικού αμυντικού, υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί αφού αριστερά υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι παίκτες. Θα βοηθήσω όπου με χρειάζεται η ομάδα».

– Κι άλλοι συμπαίκτες σου, ακόμη και πιο νεαροί στην ηλικία, έχουν δηλώσει ότι βασικός στόχος για φέτος είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ μια οικογένεια. Τελικά αυτό ήταν που έλειψε πέρσι περισσότερο από κάθε τι άλλο;
«Ο περσινός ΠΑΟΚ ήταν λίγο… επιφανειακός. Αυτό φάνηκε. Ψάχναμε πολλές δικαιολογίες. Οχι δεν κάνουν αυτοί οι παίκτες να φέρουμε άλλους, όχι φταίει ο προπονητής, να φύγει για να έρθει άλλος.  Δεν υπήρχαν σωστές βάσεις. Οταν υπάρχουν σωστές βάσεις δουλεύεις σωστά και προσπαθείς πιο σωστά να πετύχεις τον στόχο που έχει κάθε ομάδα».

– Πόσο… καθοριστική είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League;
«Είναι σημαντική από πολλές απόψεις κι από οικονομική. Δε θεωρώ ότι επειδή έχουμε έναν μεγαλομέτοχο που έχει χρήματα και πληρώνει δε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και το οικονομικό. Κι αυτοί οι άνθρωποι που βάζουν λεφτά πρέπει να ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους όπως αμειβόμαστε κι εμείς. Πάντως είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας να περάσουμε στους ομίλους του Europa League. Θα ήμασταν τρελοί αν σκεφτόμασταν κάτι άλλο. Μέχρι τα ευρωπαϊκά ματς πρέπει να μονταριστεί σωστά η ομάδα για να είμαστε τότε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για εκείνα τα ματς».

– Δεν είναι λάθος ν’ αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο;
 «Ακριβώς γι’ αυτό μιλούσα πριν. Χαίρομαι μ’ όλα αυτά τα παιδιά που υπάρχουν φέτος από την ομάδα των Νέων. Τώρα ψάχνουμε συγκεκριμένους παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις, όχι ότι βρεθεί. Ξεκινάμε σωστά, άσχετα που θα καταλήξουμε. Δε λέμε που είναι το… ‘ταβάνι’ μας, ούτε τί μπορούμε να κάνουμε και που να φτάσουμε. Είναι νωρίς ακόμη».

– Εχεις δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο…
«Σ’ όποια ομάδα κι αν αγωνίζομαι είμαι ο ίδιος. Αυτό που βγάζω δεν είναι… ‘οπαδιλίκι’, ούτε ‘ΠΑΟΚτσηδιλίκι’. Είμαι ο ίδιος είτε η ομάδα έχει πολύ κόσμο είτε όχι. Χαίρομαι να μ’ αγαπούν οι φίλαθλοι, από αυτό παίρνω και ψυχολογία. Αλλά δε συμφωνώ μ’ αυτό που λέγεται ευρέως. Και στην Ελλάδα και παντού ο κόσμος είναι ο ίδιος: Στη νίκη είσαι ο καλύτερος, στην ήττα ο… άσχετος. Εγώ συνεχίζω παντού να είμαι ο ίδιος».

– Πολλές φορές στην προπόνηση ακούστηκε ν’ αποκαλείς τον Κουλούρη… «εργαλείο». Υπάρξει . εξήγηση;
«Δεν το κάνω μόνο με τον Κουλούρη, αλλά λέω το ίδιο και σ’ άλλα παιδιά.  Ο Ευθύμης πάντως έχει μεγάλη βελτίωση φέτος. Ανανέωσε και το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ κι έχει δυνατότητες να πάει πολύ ψηλά. Γενικά χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά που έρχονται από την ομάδα Νέων και ξέρω ότι είναι καλό να τους βοηθήσουμε. Κι εγώ όταν πήγα από την Δ’ Εθνική στην Κέρκυρα στην Α’ Εθνική παρότι είχα ανάγκη για μια βοήθεια, μια καλή κουβέντα και στήριξη των συμπαικτών μου δεν την είχα».

– Επέστρεψες στην Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Πως ήταν η περσινή πρώτη σου σεζόν;
 «Ηταν δύσκολη σεζόν για μένα. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ καθώς είχα ξεχάσει πως είναι στην Ελλάδα τα τρία χρόνια που ήμουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα πρέπει να κρατάς περισσότερο τα πράγματα μέσα σου. Ν’ αντέχεις όσα συμβαίνουν και να μη μιλάς πολύ. Δυσκολεύομαι να το κάνω, αλλά προσπαθώ να το βελτιώσω. Οπως και να ‘χει έχει θέλω να είμαι καλά και με μένα».

– Νιώθεις δικαιωμένος με την επιλογή σου να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ;
«Τ’ ότι χαίρομαι που είμαι στον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο. Αν δεν ήμουν χαρούμενος δε θα ήμουν εδώ. Δε θα έμενα στο συμβόλαιό μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Και στη Μονακό είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά δεν έμεινα εκεί. Προτίμησα να έρθω στον ΠΑΟΚ για να παίξω και να πάω στο Μουντιάλ κι όχι να είμαι πίσω από τον Αμπιντάλ και να καθίσω στο συμβόλαιό μου».

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις από το νέο σου προπονητή;
«Ολοι όσοι μιλούν για το νέο τους προπονητή είθισται να τον αποθεώνουν… Εμένα μ’ αρέσει που είναι αληθινός κι ότι είναι να πει στο λέει μπροστά σου. Προσπαθεί να δουλέψει πολύ με τα νέα παιδιά κάτι που λείπει από την Ελλάδα. Εμένα ποτέ δε μου έδειξαν κάποια πράγματα όπως δείχνει αυτός στα νέα παιδιά. Πρέπει να είναι ευτυχισμένα αυτά τα παιδιά που έχουν αυτόν τον  προπονητή να τους βοηθάει».

“Ο Ολυμπιακός έχει και φέτος το προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τζαβέλλας

– Φέτος υπάρχει περισσότερο η αίσθηση ότι πάτε πιο… ‘χαμηλά’ την μπάλα .
«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι ταπεινός. Ηταν ένα μεγάλο λάθος ότι έγινε πέρυσι, το παραδεχθήκαμε κι εμείς οι ίδιοι. Δεν είχαμε βάση να υποστηρίξουμε αυτό που λέγαμε πέρυσι».

– Πολλοί έξω από τον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η διαφορά με τον Ολυμπιακό ανοίγει αντί να κλείνει. Εσύ τι λες;
«Θα συμφωνήσω. Ο Ολυμπιακός έχει και φέτος το προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Εχει κάνει καλές κινήσεις, έχει κι έναν πολύ καλό ‘κορμό’ καθώς είναι ομάδα που χτίζεται τέσσερα χρόνια τώρα. Δε θα είναι εύκολο ο ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

– Αν ήταν στο χέρι σου τι θα άλλαζες από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου. Τι έγινε λάθος;
«Δε θα βρω κάποιο μεγάλο λάθος. Δεν είναι δικαιολογία πως οι τρεις απουσίες (σ.σ.:Αθανασιάδης, Νάτχο και Κατσουράνης) μας στοίχισαν. Ημασταν αλλιώς χωρίς τους τρεις συγκεκριμένους. Θεωρώ στη συγκεκριμένη φάση πως ο Παναθηναϊκός ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό του. Δυστυχώς χάσαμε το κύπελλο».

– Πώς είναι να πετυχαίνεις ένα στόχο στο γήπεδο και να σου στερούν την πρώτη θέση στα πλέι οφ μέσα από τα δικαστήρια με την αφαίρεση των βαθμών;
«Οτι κερδίζεις στο γήπεδο στεναχωριέσαι να στο παίρνουν έξω από αυτό. Εχω κουραστεί να μιλάω γι’ αυτό. Ετσι.. θα παίξουμε στο Europa League κι όχι στο Champions League. Αυτό έπρεπε το δουν οι δικοί μας».

– Κρατάτε ‘χαμηλά’ την μπάλα αλλά μήπως μεταξύ σας συζητάτε κάτι πιο… συγκεκριμένο;
«Δεν έχω ‘κρυφό’ στόχο. Θα υπάρξει φέτος μια τελείως νέα ομάδα και πολλά παιδιά θα παίξουν χωρίς ίσως καν να το περιμένουν τώρα. Υπάρχει πολύ ταλέντο στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό που τους λείπει είναι κάποιες εμπειρίες. Να μπουν και να δουν είκοσι χιλιάδες κόσμο στην Τούμπα. Εβδομάδα μ’ εβδομάδα αυτά τα παιδιά θα βελτιώνονται και θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Ας βελτιώνονται καθημερινά κι ας μη γνωρίζουμε ποιο θα είναι το ‘ταβάνι’ τους και της ομάδας. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν οι μεταγραφές, να δούμε αν και ποιοί θα φύγουν και ποιοί θα μείνουν και πώς θα ‘μονταριστεί’ η ομάδα για να πούμε περισσότερα».

– Πολύς κόσμος του ΠΑΟΚ έχει επιφυλακτική στάση απέναντι στην Εθνική για πολλούς λόγους. Εσύ ως μέλος και των δυο ομάδων πώς το αντιλαμβάνεσαι;
«Οταν βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ δίνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο κάνω όταν πάω στην Εθνική για τη χώρα μου. Δεν μπορώ να πάρω θέση και να πω κάτι παραπάνω. Σίγουρα κάποια πράγματα που λένε οι οπαδοί μας δεν τα εννοούν όπως τα λένε. Κι εκείνοι χάρηκαν για την Εθνική και μας πήραν τηλέφωνα για να μας δώσουν συγχαρητήρια. Αλλωστε όταν παίζουμε στην Εθνική διαφημίζουμε τον ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο. Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα. Οταν είμαι στον ΠΑΟΚ όμως για μένα είναι πάνω από όλα ο ΠΑΟΚ».

“Ελπίζω να καταφέρουμε να έχουμε χαρές όπως ο Παναθηναϊκός πέρυσι που δούλεψε με έναν συγκεκριμένο τρόπο”

– Τι θα πρέπει να έχει συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να νιώσεις ικανοποιημένος;
«Θα χαρώ πολύ ανεξάρτητα από τους τίτλους και τις διακρίσεις στο τέλος της χρονιάς αν ο Παναθηναϊκός ζηλεύει εμάς κι όχι εμείς τον Παναθηναϊκό για το μοντέλο που ακολούθησε. Εμείς ως ΠΑΟΚ έχουμε κάποιες περισσότερα συν κι η ομάδα μπορεί να κάνει κάποιες επιπλέον κινήσεις. Ελπίζω να καταφέρουμε να έχουμε χαρές όπως ο Παναθηναϊκός πέρυσι που δούλεψε με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

– Ποιοι από τους παίκτες που έφυγαν θα σου λείψουν περισσότερο;
«Θα λείψουν παίκτες που είχαν υψηλούς στόχους και μεγάλη διάθεση να προσφέρουν. Δε θέλω ν’ αναφέρω ονόματα αλλά θα λείψουν όλοι οι καλοί παίκτες».

– Ο Αγγελος Αναστασιάδης από τον πρώτο φιλικό αγώνα έχει πει στους ποδοσφαιριστές του να μην ασχολούνται με τους διαιτητές .
«Αυτό είναι σωστό κι έχει γίνει κουβέντα στην ομάδα και με μένα και μ’ άλλα παιδιά. Εμείς φταίμε λέει ο κόουτς κι έχει δίκιο.  Πρέπει ν’ ασχολούμαστε περισσότερο με τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς εσωτερικά για να γίνουμε καλύτεροι και ν’ αφήσουμε τους διαιτητές. Και πρέπει να δίνουμε καλύτερο παράδειγμα και στα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα».

– Πολύ μεγάλη συζήτηση για το τί συνέβη στη Βραζιλία ανάμεσα σε σένα και τον Γιάννη Μανιάτη. Που βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;
«Εγινε κάτι που μπορεί να γίνει σε κάθε ομάδα και γίνεται παντού. Το θέμα είναι πόσο προστατεύεται το καλό κλίμα μέσα σε μια ομάδα και δεν αφήνονται να διαρρεύσουν τέτοια πράγματα. Δεν είναι όλα ρόδινα σε κάθε προπόνηση. Γίνονται και καυγάδες. Είναι κρίμα που βγήκε προς τα έξω ότι βγήκε κι ήταν κακό μόνο για την Εθνική».

– Φαίνεται όμως ότι πολλές κόντρες που υπάρχουν στις ομάδες μεταφέρονται και στην Εθνική. Δεν τα συζητάτε αυτά μεταξύ σας;
«Είμαι της άποψης πως ότι γίνεται σε μια οικογένεια δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Δε θα πρέπει να γνωρίζει έκταση. Λέγονται πεντακόσια πράγματα κάθε μέρα κι αν βγουν προς τα έξω μόνον κακό μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα δε θ’ άφηνα να επηρεάσει τη σκέψη μου στην Εθνική η κόντρα των ομάδων. Αλλωστε όλοι θέλουμε το καλύτερο για την Εθνική ομάδα. Ετυχε κι έγινε το συγκεκριμένο σκηνικό με το Μανιάτη, αλλά δε θα έπρεπε να πάρει έκταση».

“Είναι κρίμα που βγήκε προς τα έξω ότι βγήκε κι ήταν κακό μόνο για την Εθνική”, τόνισε για το περιστατικό με τον Μανιάτη

–  Είναι ρεαλιστική η αίσθηση πως πέρσι δε δείχνατε πως σας ευχαριστούσε ο τρόπος παιχνιδιού; Κι αν ναι γιατί;
«Αυτό είναι αλήθεια. Εφόσον δεν υπήρχε κατάλληλη δουλειά και σωστή ‘χημεία’ δεν μπορούσαμε να βρεθούμε τόσο καλά μέσα στο γήπεδο. Οταν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς το παιχνίδι τότε δεν είσαι ποτέ αυτός που θέλεις».

– Ο κόσμος πιστεύεις ότι είναι έτοιμος ν’ αποδεχθεί αυτόν τον ΠΑΟΚ με τόσα νέα παιδιά τη στιγμή που υπάρχει ένας ιδιοκτήτης με τόσα χρήματα όπως ο κ. Σαββίδης;
«Εγώ θα πω την αλήθεια κι η αλήθεια είναι αυτά που λέω. Είναι τίμιο να μπορούμε να πούμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο μ’ αυτά τα νέα παιδιά. Αλλωστε κι ο ίδιος ο κόσμος ζητούσε πέρσι να δει τα δικά του παιδιά και να μην πληρώνει η ομάδα άσκοπα τόσα λεφτά σε διάφορους παίκτες. Θα είναι περισσότερο… ΠΑΟΚ αυτό πού θα δούμε φέτος από ότι πέρσι. Κι είμαι σίγουρος ότι σε βάθος χρόνου κι ο κόσμος θα είναι πιο ευχαριστημένος. Θα είναι τα πράγματα καλύτερα για την ομάδα».

– Είπες ότι θέλεις στο τέλος να ζηλεύει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ. Μήπως κάτι τέτοιο σημαίνει αναπροσαρμογή των στόχων προς τα… κάτω;
«Οχι, δεν είναι έτσι. Είναι πολύ όμορφο να ζηλεύεις με την καλή έννοια όποια ομάδα δουλεύει σωστά και προοδεύει. Είναι καλό να θέλεις να ξεπεράσεις κάτι που λειτουργεί σωστά. Κι ο Ολυμπιακός νομίζω ότι ζηλεύει τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν έχει σχέση με το που μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Μιλώ για μια ομάδα που δούλεψε πέρσι σωστά και με καλό πλάνο. Εμείς έχουμε δυνατότητα να καταφέρουμε περισσότερα, γιατί έχουμε περισσότερους παίκτες μεγάλης αξίας συν τους νεαρούς. Δε χαμηλώνει κανένας πήχης και δεν υποτιμώ καμία προσπάθεια».

– Τι πιστεύεις ότι μπορεί να ζηλεύουν οι άλλοι από τον ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη κι αυτό είναι κάτι που λείπει από τις περισσότερες ομάδες πλέον. Είναι νέος στον χώρο και πάντα χρειάζεται χρόνος για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Επίσης πιστεύω ότι οι άλλοι ζηλεύουν σίγουρα τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οποιος παίζει στο γήπεδο μας, μας ζηλεύει».

-Ο Ρατς είπε ότι παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ότι δείχνεις να πιστεύεις εσύ .
«Στο χέρι μας είναι να του δημιουργήσουμε προβλήματα. Δεν είπε κάποιος ότι δε θα έχουμε στόχους. Θα στεναχωρηθούμε αν μείνουμε πίσω. Εχουμε προσωπικότητες στην ομάδα και θέλουμε να είμαστε νικητές. Ολες οι ομάδες θα έχουνε προβλήματα μαζί μας».

– Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο… ΠΑΟΚ είπε ο κ. Αναστασιάδης στην παρουσίασή του. Πώς το αντιλαμβάνεσαι;
«Προφανώς ήθελε να δείξει μ’ αυτό που είπε ότι πρώτα πρέπει να μπούμε σε σωστή βάση για να πάμε καλύτερα. Ολοι γνωρίζουν τί γίνεται αλλά πρώτα πρέπει να γίνουμε εμείς αυτοί που πρέπει, πριν ασχοληθούμε με τους άλλους. Να κάνουμε αυτό που μπορούμε και τότε θα παίρνουμε κι αυτό που αξίζουμε. Πέρσι έγιναν διαφορά λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν».

– Ναι αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται πολλά κι εκτός γηπέδων που επηρεάζουν τα πάντα. Πληροφορήθηκες το πρόσφατο βούλευμα του κ. Κορέα;
«Ακριβώς αυτό είπα. Εμείς πρέπει από την πλευρά μας να φτάσουμε σ’ ένα επίπεδο που θα είμαστε αυτοί που πρέπει στο γήπεδο και θα παλεύουμε μέχρι το 95′. Στα άλλα θα πρέπει οι δικαστές να βρουν τη λύση αν κάτι είναι λάθος και να φτάσει στη δικαιοσύνη».

– Σε αποπροσανατολίζουν όσα γίνονται γύρω από σένα έξω από το ποδόσφαιρο;
«Οταν λες κάτι παραπάνω στην Ελλάδα πέφτουν να σε.. ‘φάνε’. Φταίω κι εγώ για κάποια πράγματα, αλλά πολλοί θέλουν να ασχολούνται μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί ασχολούνται μαζί μου αλλά εγώ το βλέπω ως καλό. Σίγουρα πάντως θα προσπαθήσω να διορθώσω αυτά που μπορώ εγώ».

– Δε θα έκρινες φρόνιμο να πει κάποιος επίσημα από τον ΠΑΟΚ ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας ή το σχέδιο βάσει του οποίου θα πορευθεί τη φετινή σεζόν;
«Είναι νωρίς να ορίσουμε τους στόχους από την αρχή της προετοιμασίας. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Μπορεί να έρθουν άλλοι δέκα πέντε ποδοσφαιριστές! Πέρσι η Μονακό έβαλε τριακόσια εκατομμύρια ευρώ και τελικά βγήκε στο Champions League. Σίγουρα πρέπει να ξέρουμε που βαδίζουμε. Χρειάζεται υπομονή. Δεν ξέρω αν αρέσει αυτό στον κόσμο ή αν το αντέχει. Πρέπει όμως να μπουν σωστές βάσεις και να γίνει σωστή δουλειά. Δεν είναι λύση να φεύγει ο ένας προπονητής μετά τον άλλο».

– Υπάρχουν πάντως πολλές δυσκολίες σ’ αυτό το νέο εγχείρημα του ΠΑΟΚ.
«Πρέπει το νέο εγχείρημα να στηριχθεί και μαζί να υποστηριχθούν τα νεαρά παιδιά. Και είναι σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για να καταλάβει ο κόσμος από εσάς τί νέο δημιουργείται. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι δύσκολος, αλλά πρέπει να του πούμε την αλήθεια. Χρειάζεται κατάλληλη υπομονή όταν πας δημιουργήσεις κάτι καινούριο. Η ομάδα, ο προπονητής, ο κόσμος, τα ΜΜΕ όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά».

– Για την αλλαγή του προέδρου τι έχεις να πεις; Συζητήθηκε μεταξύ σας η προσθήκη του κ. Ιάκωβου Αγγελίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;
«Για να ήρθε.. κάποιοι τον επέλεξαν για να βοηθήσει κι αυτός να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά», κατέληξε ο 28χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

Διαβάστε ακόμα…

Το απίθανο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ (VIDEO)

Βελτιώθηκε αλλά δεν νίκησε ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε