Site icon NewsIT

ΑΕΚ – Άλκμααρ 0-6: «Βαριά» ήττα για την Ένωση στο «ξεμούδιασμα» με μεγάλα αμυντικά προβλήματα

28.06.2024 | 14:27
ΑΕΚ – Άλκμααρ 0-6: «Βαριά» ήττα για την Ένωση στο «ξεμούδιασμα» με μεγάλα αμυντικά προβλήματα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΑΛΚΜΑΑΡ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ - ΑΛΚΜΑΑΡ

“Έμπαζε” αμυντικά η ΑΕΚ. Η Άλκμααρ βρήκε τα κενά στα μετόπισθεν -και στις δυο ενδεκάδες που χρησιμοποίησε ο Ματίας Αλμέιδα- και ηττήθηκε με 6-0, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Ολλανδία.

Δεχόμενη από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 6-0 από την Άλκμααρ, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της, δείχνοντας πως χρειάζεται δουλειά και ενίσχυση στην άμυνά της. Θυμίσουμε ότι από την Ένωση έλειπαν οι Πινέδα, Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Κάλενς και Σιμάνσκι (λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες), την ώρα που αναμένονται να γίνουν οι πρώτες μετεγγραφικές κινήσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3′ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ο Πάουλο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γαλανόπουλος έκανε κοντρόλ και σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Οβούσου το “έβγαλε”. Στο 10′ η Άλκμααρ αντέδρασε με ιδανικό τρόπο. Ο Μπούρμεστερ έκλεψε την μπάλα από τον Γιόνσον και ο Φαν Μπόμελ έκανε το 0-1 με όμορφο χαμηλό πλασέ.

Τρία λεπτά μετά, η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία, να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά από κακή πάσα του Οβούσου, ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ ήρθαν από την αριστερή της πτέρυγα και τους Πάουλο Φερνάντες και Χατζισαφί. Η Ένωση, όμως, έδειξε μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Στο 27′ η Άλκμααρ έκανε το 0-2, με τον Ζεεφουίκ να νικά με πλασέ τον Θεοχάρη.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μήτογλου να μη μπορεί να “κόψει” μια ακόμα κάθετη πάσα που βγήκε στα δεξιά της άμυνας της Ένωσης (εκεί παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα) και τον Μπούρμεστερ να κάνει στο 43′ το 0-3.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ματίας Αλμέιδα να κάνει 11 αλλαγές. Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος, Πήλιος, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Μαχαίρας, Ζίνι, Τσιλούλης και Θεοδωρίδης πέρασαν στο ματς.

Οι “κιτρινόμαυροι” που πέρασαν στο δεύτερο μέρος έδειξαν διάθεση, προσπάθησαν να γίνουν επιθετικοί, αλλά τα λάθη στην άμυνα δε περιορίστηκα. Ο Μάινανς εκμεταλλεύτηκε ένα από αυτά (του Ραντόνια) στο 63′ κι έτσι διαμορφώθηκε το 0-4.

Το τελικό 0-6 διαμορφώθηκε πριν τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης. Στο 88′ ο Ντε Ρόντε έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πριν πλασάρει εύστοχα, για να έρθει στο 89′ ο Κάσιους -σε αντεπίθεση της Άλκμααρ- και να “γράψει” το τελικό 0-6.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Οβούσου, Πενέτρα, Βαν Μπόμελ, Κλασιέ, Ντέκερ, Λάχντο, Σούτεν, Σμιτ, Μπουρμέεστερ, Ζεεφουίκ, Ντε Βίτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Βέρχολστ, Κάσιους, Γκόες, Μαρτίνς, Κουπμέινερς, Μίγινανς, Μπάζοερ, Ποκού, Σαντίκ, Βαν Μπρέντεροτ, Σμιτ.

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Φερνάντες, Γκαρσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Αγγελοπουλος, Κανελλοπουλος, Πηλιος, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Μαχαίρας, Ζίνι, Τσιλούλης, Θεοδωρίδης (70’ Κατσικας).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version