Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ίντερ ντ’ Εσκάλδες 4-3: «Σοκ» και αποδοκιμασίες στην OPAP Arena, η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς

ΑΕΚ – Ίντερ ντ’ Εσκάλδες 4-3: «Σοκ» και αποδοκιμασίες στην OPAP Arena, η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς
Eurokinissi

Στα… καλά καθούμενα, η ΑΕΚ κατάφερε να «χλομιάσει» μια εντυπωσιακή νίκη και να βάλει στον εαυτό της δύσκολα. Το 4-0 κόντρα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες έγινε 4-3, με τους φιλοξενούμενους να βάζουν τρία γκολ στην επανάληψη. Αυτογκόλ ο Βίντα. Από λάθος εκτίμηση του Στρακόσα ήρθε το πέναλτι υπέρ της ομάδας από την Ανδόρα. Δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 11 βήματα -δευτερόλεπτα πριν- ο Λιβάι Γκαρσία. Στη ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Αποδοκιμασίες με το σφύριγμα της λήξης.

Έκανε τα εύκολα, δύσκολα! Με τους Λιούμπιτσιτς και Γκατσίνοβιτς να ξεχωρίζουν, η ΑΕΚ έφτασε να κερδίζει με 4-0 την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena. Η Ένωση, όμως, πιάστηκε… στον ύπνο στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε τρία γκολ (4-3) κι έτσι θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Conference League, στη ρεβάνς που θα γίνει σε μια εβδομάδα στην Ανδόρα.

Το ματς…

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η μπάλα ήταν στην κατοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση πίεσε ψηλά την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, στο 5’ είδε διπλή χαμένη ευκαιρία -με δοκάρι του Γκατσίνοβιτς- και ένα λεπτό μετά κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Λιούμπιτσιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ κράτησε μια πολύ ψύχραιμη εικόνα στο παιχνίδι της και αναπτύχθηκε από… παντού, με τον Λιούμπιτσιτς να δείχνει ηγετικά στοιχεία στο χώρο του κέντρου και να έχει βοήθεια από τον Γκατσίνοβιτς.

Η ΑΕΚ δεν άργησε να φτάσει στο 2-0, με τον Θωμά Στρακόσα να έχει συμμετοχή στο γκολ. Από δική του μπαλιά, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μουνιόθ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει με πλασέ, αλλά ο πορτιέρε της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει. Ο επιθετικός της Ένωσης έγινε και πάλι κάτοχός της και σκόραρε με εύκολο πλασέ.

Το… πάρτι της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να κάνει το 3-0, με όμορφο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 31’. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ένωση να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, αλλά να μην πετυχαίνει άλλο γκολ.

Η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες προσπάθησε να σκοράρει με την έναρξη της επανάληψης (47’), αλλά ο Στρακόσα είπε ένα μεγάλο «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Λόπεζ, που μόλις είχε μπει στο ματς. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχασε τη συγκέντρωσή της, αλλά στο 52’ έφτασε και σε νέο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά και έκανε το 4-0.

Με τα πράγματα να έχουν γίνει άνετα για την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τις αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς, Γαλανόπουλο, Φερνάντες και Κοϊτά (64’). Ένα λεπτό μετά, όμως, ο Ντομαγκόι Βίντα προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Στρακόσα, με κεφαλιά, αλλά άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ, κάνοντας το 4-1.

Όποτε ήθελε, η ΑΕΚ… πατούσε γκάζι. Κάτι τέτοιο έγινε και στο 74’. Από κάθετη του Λιούμπιτσιτς, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Μουνιόθ, ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Ίντερ Εσκάλδες, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός της Ένωσης, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε, που μπλόκαρε.

Το ματς πήρε μια απίστευτη εξέλιξη στη συνέχεια!  Η Ίντερ ν’ Εσκάλδες κέρδισε πέναλτι αμέσως μετά, από λάθος του Στρακόσα και ανατροπή πάνω στον Αντρέου, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 4-2 στο 78΄. Στο 83΄ από εκτέλεση φάουλ και απομάκρυνση του Μουκουντί, ο Μαρτίνεθ με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε τη διαφορά στο ένα γκολ! Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (76΄ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι (64΄ Γαλανόπουλος), Ελίασον (64΄ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (64΄ Κοϊτά), Λιούμπισιτς, Γκαρσία (75΄ Άμραμπατ)

ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Πουέντες (89΄ Ραφίνια), Φεχέρ, Γκαγιέγκο, Τόρες (63΄ Σάντσεθ), Ζοάν Λόπεθ, Αλόνσο, Μπουχαρμά (63΄ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζάν Λικ (19΄λ.τρ. ντε λα Τόρε), Γκιγιέμ Λόπεθ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις