Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Γκέλα για την Ένωση στην 2η αγωνιστική της Super League

ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Γκέλα για την Ένωση στην 2η αγωνιστική της Super League

Η ΑΕΚ είδε την εξαιρετική Λαμία να της αποσπά την ισοπαλία με σκορ 1-1 στην «OPAP Arena» για την 2η αγωνιστική της Super League, με την Ένωση να μην καταφέρνει να κάνει το 2/2 μετά την νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στον ΟΦΗ.

Παρότι φάνηκε να αφήνει πίσω το… κάζο από τη Νόα, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή απέναντι στην ψυχομένη Λαμία με την Ένωση να μένει στο 1-1 και να «πετάει» 2 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα της Super League.

Η ΑΕΚ παρότι μπήκε με το πόδι στο γκάζι, βρήκε ένα τοίχο μπροστά της, με τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα να μην μπορούν να βρουν χώρους στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική καλή ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Φουρτάδο στο 39΄ με ένα όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα, με την ομάδα από την Φθιώτιδα να κάνει το 0-1, εξέλιξη που πάγωσε την «OPAP Arena».

Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο και μετά βγήκε μπροστά με σκοπό να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι γηπεδούχοι χωρίς σαφές πλάνο ανάπτυξης «κόλλησαν» απέναντι στην Λαμία, η οποία τα πήγε περίφημα αμυντικά σε όλη την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι με 3 στόπερ και 2 πλάγια μπακ να συγκλίνουν, είχαν χτίσει ένα τοίχος μπροστά από την εστία τους, με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν για ένα ακόμη παιχνίδι πόσο ανάγκη έχουν από ένα σέντερ φορ.

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, περνώντας στο γήπεδο τους του Λαμέλα, Οντουμπάτζο και Ελίασον, έχοντας στόχο να δώσουν άλλη πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Κάπως έτσι στο 86΄μετά από ένα τέλειο φάουλ του Λαμέλα, ο Μουκουντί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λάμίας για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Παρά το γκολ η Λαμία δεν απογοητεύτηκε, με τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων να κρατούν το 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα και να παίρνουν ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα από την «OPAP Arena».

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68΄ Ουντουμπάγιο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (68΄ Μάνταλος), Πινέδα (58΄ Λαμέλα), Άμραμπατ (58΄ Άμραμπατ), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78΄ Τσούμπερ), Γκαρσία

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (76΄ Ντεντάκης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76΄ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84΄ Τερεζίου), Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Φουρτάδο, Μπίκοβ, Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις