Site icon NewsIT

ΑΕΚ – Νόα 1-0: Απογοήτευσε, «ξύπνησε» αργά και έμεινε εκτός Ευρώπης

15.08.2024 | 22:40
ΑΕΚ – Νόα 1-0: Απογοήτευσε, «ξύπνησε» αργά και έμεινε εκτός Ευρώπης

CONFERENCE LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / AEK - NOA (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Άνευρη, άστοχη, απογοητευτική, αποκλεισμένη. Η ΑΕΚ προσπάθησε για την ανατροπή κόντρα στη Νόα μόνο… στα τελευταία λεπτά του αγώνα! Στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena η Ένωση είχε ένα “χλομό” πρόσωπο, έκανε για άλλη μια φορά πολλά αμυντικά λάθη, νίκησε μόνο με 1-0 -σκοράροντας στις καθυστερήσεις- και μετά την ήττα της με 3-1 στην Αρμενία, έμεινε εκτός Ευρώπης.

Στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League ολοκληρώθηκε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε τη Νόα μόνο με 1-0 στην OPAP Arena και -έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς με 3-1- έμεινε εκτός Ευρώπης!

Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο ματς. Πριν την ολοκλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Τσούμπερ (3′) μετά από κακό γύρισμα του Σάντος προς τα πίσω, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρότα έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Τσαντσάρεβιτς το έβγαλε δύσκολα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα άσκησαν τρομερή πίεση στο μισό γήπεδο της Νόα, η οποία όμως έδειξε ψυχραιμία στις αντιδράσεις της, κάνοντας -παράλληλα- από νωρίς και καθυστερήσεις. Στο 21′ ήρθε η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς. Από βαθιά μπαλιά και λάθος εκτίμηση του Κάλενς, ο Γκρεγκόριο βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο αμυντικός της ΑΕΚ μετά τον πρόλαβε και έκοψε πριν σουτάρει.

Η αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ συνέχισε να έχει προβλήματα, με τον ταχύτατο Πινσόν να προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στην εστία της. Στην επίθεση, πάντως, έδειξε να βρίσκει ανά διαστήματα ρυθμό και στο 37′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, να ανοίξει το σκορ. Ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα αριστερά της περιοχής, έκανε τη σέντρα, ακολουθούσε ο Μάνταλος, πήρε κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, έκλεψε μπάλες στο χώρο του κέντρου, πίεσε για το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει. Στο 43′ ο Ελίασον απέφυγε τους αντιπάλους που είχε κοντά του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Λιούμπιτσιτς καθυστέρησε να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δέχθηκε την κόντρα.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας Πινέδα και Λαμέλα στις θέσεις των Σιμάνσκι και Λιούμπιτσιτς. Οι κινήσεις αυτές όμως δεν έδειξε να βοηθάνε την ομάδα. Την “μπέρδεψαν”. Την ίδια στιγμή, αμυντικά οι γηπεδούχοι δεν έβγαζαν σιγουριά. Στο 56′ ο Μανβελιάν έπιασε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα!

Η νευρικότητα έκανε ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία της στις κινήσεις των παικτών της ΑΕΚ. Με το χρόνο να πιέζει, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο 63′ και τους Κοϊτά και Φερνάντες στο ματς. Έστω και με λάθος τρόπο, η Ένωση άρχισε να γίνεται πιο επιθετική. Ο Τσαντσάρεβιτς όμως είπε δυο φορές “όχι” στα σουτ του Ρότα, ενώ στο 77′ ο Βίντα έκανε το κοντρόλ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η Νόα κατάφερε να “ροκανίσει” το χρόνο στη συνέχεια, αφού η ΑΕΚ έβγαλε και πάλι νευρικότητα στις κινήσεις της. Στο 90+1′ όμως, ο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσούμπερ έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στον Σίλβα και πήγε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 90’+6′ π Λαμέλα μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να σουτάρει ανάμεσα στα σώματα! Στην εξέλιξη της φάσης η σέντρα-σουτ του Χατζισαφί έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version