Κυριακή, 18 Αυγ.
34oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Ο ιστορικός ευρωπαϊκός αγώνας και το ενδεχόμενο αναβολής μετά το θάνατο του οπαδού

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Ο ιστορικός ευρωπαϊκός αγώνας και το ενδεχόμενο αναβολής μετά το θάνατο του οπαδού
Intime.gr

ΑΕΚ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ κοντράρονται απόψε στην “OPAP Arena” (08.08 / 21:45, Newsit.gr, CosmoteSport 1HD) για τον 3ο προκριματικό του Champions League, μια αναμέτρηση ιστορική για την Ένωση, που όμως… βάφτηκε με αίμα, μετά τη δολοφονία οπαδού της Ένωσης από χούλιγκανς.

Η ΑΕΚ θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί την φετινή της ευρωπαϊκή πορεία, αντιμετωπίζοντας εντός έδρας την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του Champions League.

Μια αναμέτρηση που όμως “καλύπτεται” από την τραγική είδηση της δολοφονίας οπαδού της Ένωσης, μετά το επεισοδιακό “ντου” των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας (07.08).

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά, υπό αυτή την τραγωδία, αν και το «σφικτό» καλεντάρι των προκριματικών δεν επιτρέπει μεγάλη ευελιξία.

Υπενθυμίζεται ότι η ρεβάνς της Κροατίας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (15/8, 21:00). Και τα δύο παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν χωρίς κόσμο των φιλοξενούμενων, καθώς η UEFA χαρακτήρισε τους αγώνες ως υψηλού κινδύνου).

Αν τελικά η αναμέτρηση δεν πάρει αναβολή, η Ένωση θέλει νίκη στον -ιστορικό- πρώτο της αγώνα στην “OPAP Arena”. Τελευταίο της παιχνίδι στο «Νίκος Γκούμας» ήταν κόντρα στη Μάλαγα στις 27 Φεβρουαρίου του 2003 για τους «16» του Κυπέλλου UEFA (ήττα 1-0 και αποκλεισμός σε συνδυασμό με το 0-0 που είχε προηγηθεί στην Ισπανία).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταστρώσει τα πλάνα του, χωρίς να υπολογίζει τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων. Ο Ντομαγκόι Βίντα αν και δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού βρίσκεται στην αποστολή.

Οι Κροάτες από την πλευρά τους ήρθαν πλήρεις στην Αθήνα και η πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ιγκόρ Μπίστσαν αποτελείτε από τους εξής: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μίσιτς, Μπουλάτ, Κανέκο, Μπατούρινα, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου (Βίντα), Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς – Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς – Μίσιτς, Μπουλάτ – Κανέκο, Μπατούρινα, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς.

Διαιτητής: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)

Α’ βοηθός: Γιαν Έρικ Ένγκαν (Νορβηγία)

Β’ βοηθός: Ίσαακ Ελίας Μπασέβκιν (Νορβηγία)

4ος διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)

VAR: Στιούαρτ Άτγουελ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις