Site icon NewsIT

ΑΕΚ: Ο δρόμος προς τους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League

10.05.2021 | 09:52
ΑΕΚ: Ο δρόμος προς τους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League

Η ΑΕΚ, έπειτα από μία χρόνια που θα θέλει να ξεχάσει πολύ γρήγορα, πέτυχε τον μίνιμουμ στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

Η Ένωση νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του νεοσύστατου Europa Conference League παρέα με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να δώσει έξι αγώνες και να περάσει τρεις γύρους για να μπει στους ομίλους.

Δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς στον δεύτερο και πιθανότατα στον τρίτο προκριματικό γύρο (όπως και ο ΠΑΟΚ), ενώ για τα playoffs αν θα είναι ισχυρή ή όχι θα εξαρτηθεί από το ποιες ομάδες θα φτάσουν μέχρι εκεί.

Η ηρεμία επέστρεψε στις τάξεις της ΑΕΚ, η οποία ξεκινάει τον σχεδιασμό της ενόψει της νέας σεζόν, ενώ σε περίπου έναν μήνα (16 Ιουνίου) θα μάθει τον αντίπαλο της στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Οι αγώνες θα θα γίνουν 22 και 29 Ιουλίου. Ο τρίτος προκριματικός διεξάγεται 5 και 12 Αυγούστου και τα playoffs 19 και 26 του μήνα, ενώ οι όμιλοι αρχίζουν 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 9 Δεκεμβρίου.

Το Europa Conference League μπορεί να είναι πιο κάτω από το Europa League, αλλά σε αυτή θα συμμετέχουν δυνατές ομάδες, όπως οι έβδομες από Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία, οι πέμπτες από Γαλλία και Πορτογαλία, οι τρίτες Ρωσίας και Τουρκίας, η Κλαμπ Μπριζ από το Βέλγιο, αλλά και ομάδες που θα αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και στα playoffs του Europa League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version