Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η ΑΕΚ έκανε το… χρέος της και μετράει τα άστρα! Στο +4 από τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η ΑΕΚ έκανε το… χρέος της και μετράει τα άστρα! Στο +4 από τον ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ Intime

H AEK έκανε το χρέος της και πήρε το πολύτιμο “τρίποντο” που ήθελε επικρατώντας με () του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των Play Off της Superleague.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και με τα γκολ των Ολιβέιρα (19′) και Σβάρνα (45’+1′) επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ ανεβάζοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 4 βαθμούς και πλέον μπορεί να ονειρεύεται το Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Από το ξεκίνημα του το ματς του ΟΑΚΑ ήταν νευρικό, τουλάχιστον από την πλευρά της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι Κρητικοί ήταν πολύ καλά στημένοι αμυντικά και άφηναν ελάχιστους χώρους στην Ένωση. Στο 12′ ο Λιβάγια σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τελικά όμως τη λύση την έδωσε ο μόνιμος σκόρερ της ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος ξεφεύγοντας στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, μετά από υπέροχη πάσα ακριβείας του Παουλίνιο, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γουάιλι και άνοιξε το σκορ στο 19′, διώχνοντας το άγχος και αφιερώνοντας το τέρμα στον νεαρό άσο της Ένωσης, Γιάννη Σαρδέλη που αναρρώνει από σοβαρό κάταγμα στην κνήμη.

Λίγο αργότερα η ατυχία “χτύπησε” τον Δημήτρη Αλμπάνη, ο οποίος τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αφήσει στο 18′ τη θέση του στον Βέρντε. Η εξέλιξη αυτή φάνηκε να ευνοεί την ΑΕΚ , αφού ο Ιταλός εξτρέμ δημιουργούσε ρήγματα στη δεξιά πλευρά της άμυνας του ΟΦΗ, προκαλώντας αναστάτωση.

Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μάχες κέντρου στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να μην απειλεί ποτέ την Ένωση, αλλά και τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να έχουν άλλη τελική προσπάθεια, παρά μόνο αυτή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από την οποία διπλασίασαν όμως και τα τέρματά τους.

Ο Λιβάγια εκτέλεσε με γέμισμα στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, το φάουλ που κέρδισε νωρίτερα ο Μάνταλος, και ο Σβάρνας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών, διαμορφώνοντας το 2-0, που ήταν και στο σκορ του ημιχρόνου. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Σϊμος, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε γενικώς. Το πολύ δυνατό σουτ του Σακόρ στο 65”, που ο Μπάρκας απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού σε κόρνερ, ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των Κρητικών.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της όσο περνούσε η ώρα εκμεταλλεύτηκε την κούραση που έβγαλε ο ΟΦΗ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Αρχικά στο 66′, με το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Αραούχο, στο 74′ με τον Βέρντε να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή και ξανά σε τετ-α-τετ τόσο του Ιταλού όσο και του Παουίνιο αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Γουάιλι είπε “όχι” στους παίκτες της Ένωσης, κρατώντας το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα, αφού το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Μετά από αυτή τη νίκη η ΑΕΚ ανέβηκε στους 65 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ “κόλλησε” στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” να πάρουν διαφορά 4 βαθμών από τον “δικέφαλο του Βορρά” και να μετατρέπονται σε ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστισιτς (80’ Τσιγκρίνσκι), Μάνταλος (80’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27’ Βέρντε), Λιβάγια (59’ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (59’ Αραούχο).

ΟΦΗ (Σίμος): Γουόλι, Γιαννούλης (81’ Σουρνάκης), Περδίκης (46’ Νάστος), Βαφέας, Μπράουν, Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος (46’ Μεγιάδο), Ναμπί (59’ Βαζ), Μάνος (46’ Φιγκεϊρέδο).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις