Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:30, Cosmote Sport 1, live από το Newsit.gr) στην «OPAP Arena» για την 25η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και την Ένωση από την πλευρά της να ψάχνει 3ποντο αντίδοτο.
Άλλωστε οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ συναντήθηκαν και μεσοβδόμαδα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να διασύρουν τους «κιτρινόμαυρους» με 6-0 και να είναι με το 1,5 πόδι στον τελικό της διοργάνωσης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάτι που η ΑΕΚ θέλει να ξεπεράσει με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να θέλουν να απαλύνουν τον πόνο της συντριβής με μια νίκη, η οποία θα ανεβάσει την Ένωση στην 1η θέση της βαθμολογίας, κάτι που ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει!
Παράλληλά ο Μεντιλίμπαρ τρέχει ένα εξωπραγματικό σερί απέναντι στην ΑΕΚ ως προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες στα 4 αγώνες με την Ένωση μετρούν 3 νίκες και 1 ήττα, με τα τέρματα να είναι 12-2 υπέρ τους!
Μοναδική ήττα αυτή στα προηγούμενα πλει οφ, όπου η Ένωση κέρδισε 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις. Παράλληλα η ΑΕΚ στην έδρα της έχει τον καλύτερο ρεκόρ 9 νίκες και 3 ισοπαλίες με 27 γκολ υπέρ και 4 κατά, σε ένα γήπεδο φρούριο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην «OPAP Arena» η Ένωση αγνοεί την ήττα από τον Μάρτιο του 2023, όταν είχε χάσει 3-1 από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη και μοναδική της ήττα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα στο νέο της γήπεδο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στην διάθεση του τους Γιόνσον, Οντουμπάτζο, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Μαρσιάλ. Στο αρχικό σχήμα διεκδικούν θέση οι Μπρινιόλι, Μήτογλου, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς και Λαμέλα αντί των Στρακόσια, Βίντα, Περέϊρα, και Πιερό.
Για τον Ολυμπιακό, Ρέτσος και Τσικίνιο επέστρεψαν στην αποστολή, ωστόσο ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει τους Ελ Κααμπί, Όρτα που είναι τραυματίες. Σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου ο Βάσκος θα τοποθετήσει τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Πασχαλάκη, με τους Κωστούλα, Μουζακίτη και Ζέλσον Μαρτίνς να διεκδικούν θέση στην 11αδα.
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπρούνο, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρθία, Τσικίνιο, Μουζακίτης, Έσε, Πάλμα, Παπακανέλλος, Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας.
Διαιτητής: Γιαμπλόνσκι
Βοηθοί: Κοσλόφσκι, Μπάιτινγκερ
Τέταρτος: Φωτιάς
VAR: Χανσλμπάουερ, Πολυχρόνης