Κυριακή, 29 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Αθηναϊκό ντέρμπι στην OPAP Arena χωρίς φαβορί και με τον ηττημένο να μπαίνει σε μπελάδες

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Αθηναϊκό ντέρμπι στην OPAP Arena χωρίς φαβορί και με τον ηττημένο να μπαίνει σε μπελάδες
Eurokinissi

Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνει το κυριακάτικο πρόγραμμα για την 6η αγωνιστική στη Super League (21:30, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 1 HD.) και θα κρατήσει το νικητή σε.. τροχιά κορυφής. Ο ηττημένος, θα δεχθεί ένα ακόμα βαθμολογικό πλήγμα.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο φετινό ντέρμπι που γίνεται στην OPAP Arena, με τις δυο ομάδες να θέλουν να γιατρέψουν τις… πληγές που τους άφησαν οι προηγούμενες αγωνιστικές στη Super League.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με έντεκα βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.

Η Ένωση έρχεται από την απρόσμενη απώλεια κόντρα στην Athens Kallithea FC (μετράει δυο ισοπαλίες) ενώ το «τριφύλλι» έχει ήδη δυο ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ ίσως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού και την πρεμιέρα του στο League Stage του UEFA Conference League, καθώς θα πάει στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το ματς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Η ΑΕΚ (11 β.) πηγαίνει σε ένα ακόμα ματς με αρκετές απουσίες, αλλά γνωρίζει ότι σε περίπτωση που κερδίσει, υπάρχει πιθανότητα να περάσει και μόνη στην πρώτη θέση, εάν ο ΠΑΟΚ (13 β.) ηττηθεί στην Τούμπα από τον Άρη.

Εκτός δράσης δεδομένα είναι οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο. Υπάρχουν πάντως και επιστροφές όπως των Λαμέλα, Άμραμπατ, Ρότα, αλλά και Λιούμπισιτς, οι οποίοι έλλειψαν στο τελευταίο ματς.

Οι «πράσινοι» (8 β.) δεν υπολογίζουν για τον αγώνα με την ΑΕΚ τους Βαγιαννίδη και Μαξ καθώς έμειναν εκτός αποστολής. Από την άλλη ο Μάγκνουσον βρίσκεται για πρώτη φορά μέσα στις επιλογές μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στο περσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Στα 74 προηγούμενα ματς των δυο ομάδων με γηπεδούχο την Ένωση, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 31 νίκες και οι «πράσινοι» 23. Επίσης, 20 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 85-76 υπέρ της ΑΕΚ.

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα – Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα, Λιούμπισιτς, Ελίασον, Κοϊτά, Πιερό

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ίνγκασον – Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Πελίστρι, Τετέ, Ιωαννίδης.

Ο 39χρονος Σάσα Στέγκεμαν θα διευθύνει το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην Opap Arena, έχοντας βοηθούς τους Κρίστιαν Γκίτελμαν, Κρίστοφ Γκουνς, 4ος ο Παπαδόπουλος και στο VAR οι Γκουίντο Βίνκμαν, Φωτόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις