Site icon NewsIT

ΑΕΚ: Παρούσα την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης

20.09.2016 | 17:05
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το Σάββατο θα γίνει ένα ιστορικό γεγονός στη Σμύρνη αφού μετά το 1922 και τον Εθν-ιερομάρτυρα Χρυσόστομο θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, Βαρθολομαίου. Εκεί, θα... βρεθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της, Ευάγγελο Ασλανίδη.

Όπως γνωστοποίησε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ με δελτίο Τύπου:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, θα εκπροσωπήσει την ΑΕΚ στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στον ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και πολλών Ιεραρχών.

Ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης, Bαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Mιχαήλ) γεννήθηκε στα Aνω Λεχώνια Bόλου το 1972, αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Bόλου το 1990, είναι πτυχιούχος του Tμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Tμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου και διετέλεσε επί πενταετία αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Χειροτονήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Φανάρι από τον Oικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Bαρθολομαίο και είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο Εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version