Site icon NewsIT

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Άνετη πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας για την Ένωση

20.10.2022 | 20:56
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Άνετη πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας για την Ένωση

Η ΑΕΚ νίκησε άνετα με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα νοκ άουτ για την πέμπτη φάση στο Κύπελλο Ελλάδας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παρότι αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να “λυγίσει” τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκοντας το πρώτο γκολ με τον Κοσίδη να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο ματς, μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Ένα πέναλτι του Μάνταλου στο στο 68′ “καθάρισε” δε το ματς για την Ένωση, που πήρε έτσι μία “καθαρή” πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το παιχνίδι

ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα μπήκαν δυνατά στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να “απειλούν” πρώτοι με ένα άστοχο σουτ του Ριένστρα και την Ένωση να “απαντάει” με ένα σουτ του Αραούχο από κοντά που κόντραρε την τελευταία στιγμή.

Το γκολ ήρθε μάλιστα μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα, με τον Κοσίδη να εκμεταλλεύεται μία ασταθή απόκρουση του Πριόρ σε νέο σουτ του Αραούχο και να πλασάρει από κοντά για το 1-0 στο ματς.

Η ΑΕΚ “κυριάρχησε” πλήρως στη συνέχεια, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα βελτίωσε την άμυνα του και δέχθηκε ελάχιστες καλές ευκαιρίες για γκολ. Η Ένωση “απείλησε” κυρίως με τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος είχε δύο κεφαλιές από την “καρδιά” της άμυνας των Ηπειρωτών, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει αμφότερες (στο 23′ και το 40′) τον Αθανασίου, που αντικατέστησε τον τραυματία Πριόρ.

Το ίδιο συνέβη και σε δύο σουτ του Αραούχο υπό καλές προϋποθέσεις κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο “σημαδεύτηκε” και από μία σειρά μικροτραυματισμούς, που “χάλασαν” το ρυθμό της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό, με τον Ριένστρα να σουτάρει λίγο άουτ στο 64′ και τον Ροσέρο να μην μπορεί αμέσως μετά να νικήσει τον Στάνκοβιτς με ωραίο διαγώνιο σουτ στην κλειστή του γωνία.

Η ΑΕΚ κατάφερε όμως να διώξει γρήγορα το όποιο άγχος, αφού στο 67′ ο Ελίασον με την ταχύτητά του, ανάγκασε τον Καραχάλιο να τον ανατρέψει στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, με τον Μάνταλο να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 2-0 στο ματς.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ “τελείωσε” ουσιαστικά το ματς, με την Ένωση να έχει όμως στη συνέχεια και δύο τρεις καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ. Στο 79′ ο Αραούχο έκανε τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αθανασίου “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε εξίσου εντυπωσιακά στο “γάμα” της εστίας του, ενώ διπλή ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις.

Στο 90+3′ ο Γκατσίνοβιτς με πλασέ από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου, ενώ αμέσως μετά ο Μάνταλος αστόχησε μέσα από την περιοχή κι έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72′ Λιβάι Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρίορ (19′ λ.τ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76′ Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56′ Ροσέρο), Φοφανά (76′ Μπάλαν), Παμλίδης (56′ Λώλης)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version