Site icon NewsIT

ΑΕΚ – Πινέδα: «Είχα φόβο για την Ελλάδα – Κίνητρο για μένα το Μουντιάλ»

29.08.2022 | 18:11
ΑΕΚ – Πινέδα: «Είχα φόβο για την Ελλάδα – Κίνητρο για μένα το Μουντιάλ»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στην πατρίδα του για το φόβο του να αγωνιστεί στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, αλλά και πως τον έπεισε ο Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Σε συνέντευξή του στο Mediotempo, ο Πινέδα τόνισε δε, ότι η επιλογή της ΑΕΚ είχε να κάνει και με το στόχο που έχει να κληθεί στην Εθνική του Ομάδα για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι δηλώσεις του Πινέδα

«Η περσινή σεζόν δεν πήγε καλά για την ομάδα. Τώρα γνωρίζομαι με τους συμπαίκτες μου στην ΑΕΚ και τους οπαδούς της ομάδας. Είναι συναρπαστικό. Επιπρόσθετα έχω τον Ματίας προπονητή που μου εξήγησε όλα αυτά και τι καλύτερο από το να έχω χρόνο συμμετοχής εδώ ώστε να… βάλω δύσκολα στον Τάτα για την τελική λίστα.

Πέρασα τρία χρόνια με τον Ματίας. Ξέρει τα πάντα για μένα και γνωρίζω τη δουλειά του και τι ζητά στο γήπεδο. Αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Από τη στιγμή που τον είδα την πρώτη μέρα αγκαλιαστήκαμε. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος εντός και εκτός γηπέδου και βλέποντας τον να χαμογελάει σου δίνει πολλά. Ο Ματίας έχει τον μεταφραστή του για να επικοινωνεί με τους παίκτες και από τη στιγμή που αρχίζει να μιλάει, καταλαβαίνω τι θέλει και αυτό με βοηθάει να κάνω αυτό που ζητάει μέσα στο γήπεδο».

Για τη μετεγγραφή του στην Ελλάδα: «Είχα φόβο για να κάνω το βήμα (σ.σ. για την Ελλάδα), γιατί λέγαμε πως θα επικοινωνούμε. Ήταν λίγο περίπλοκο. Η σύζυγός μου γνωρίζει αγγλικά, εγώ όχι. Απλά ακούω και είναι δύσκολο για μένα. Σιγά σιγά μαθαίνω κάποιες λέξεις, όπως καλημέρα, γεια σου, ευχαριστώ, εύκολες λέξεις».

Για την προσπάθειά του να βρεθεί στο Μουντιάλ: «Το πιο σημαντικό είναι να παίζω και να αποκτήσω ξανά την αυτοπεποίθηση ώστε να είμαι στο Μουντιάλ. Δεν μπορούσα να ρισκάρω να είμαι σε μια ομάδα που δεν θα έπαιζα. Αυτό θα το κάνει πιο εύκολο για τον Τάτα. Στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός και να είμαι στην τελική λίστα και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος στην Ελλάδα που θα με βοηθήσει για ένα επόμενο βήμα αργότερα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version