Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΑΕΚ – Σάκοτα: “Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε”

ΑΕΚ – Σάκοτα: “Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ επικράτησε της Στρασμπούρ με 78-69 στο ΟΑΚΑ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο Final Four του Basketball Champions League. Ωστόσο, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, όπως τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, κράτησε χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη επί της Στρασμπούρ, δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

“Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε και δεν χρειάζονται υπολογισμοί. Έρχονται ακομα 40 λεπτα μπροστά μας. Ημασταν αρκετά καλοί για να κερδίσουμε, ίσως όμως όχι αρκετά συγκεντρωμένοι για να κερδισουμε με καλη διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο δεν είχαμε τόσο καλή συγκέντρωση στην επίθεση και στην άμυνα. Στην 4η περίοδο αυτό άλλαξε και δείξαμε χαρακτήρα. Το γεγονός ότι από το -5 φτάσαμε στο κάποια στιγμή στο +10 ειναι σημαντικό κόντρα σε μια καλή ομαδα. Τα 16 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ειναι πολλά όπως και τα 15 λάθη που κάναμε. Στην ρεβάνς πρέπει να παίξουμε έξυπνα.

Θέλαμε τη νίκη χωρίς να μας ενδιαφέρει η διαφορά. Η διαφορά 9 πόντων είναι απλώς ένας αριθμός. Θυμόμαστε τι έγινε με τη Νίμπουρκ. Δεν γίνεται να χαλαρώσουμε. Στην Τσεχία το +2 έγινε +11 μέσα σε δύο λεπτά”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόσθεσε: “Σήμερα ηταν το πρώτο ημιχρονο της μάχης μας. Για σχεδον 30 λεπτά ήμασταν καλοί, πήραμε μία καλή διαφορά, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό στην ρεβανς. Πρέπει να πάμε στην Γαλλία για να κερδίσουμε και όχι για να κρατήσουμε την διαφορά. Θα δούμε το βίντεο του αγώνα και πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι στην ρεβάνς θα προκριθούμε στο Final Four”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις