Τετάρτη, 28 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΑΕΚ: Το… κακό σενάριο! Φοβούνται τα χειρότερα με Λέσκοτ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο τραυματισμός του Τζολέον Λέσκοτ έχει σοκάρει τους πάντες στην ΑΕΚ. Ποιο είναι το κακό… σενάριο, που μπορεί να κρατήσει τον Άγγλο αμυντικό αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Όπως διαπιστώθηκε -μετά και τις εξετάσεις που έκανε- ο Λέσκοτ υπέστη οστεοχόνδρινο κάταγμα γόνατος και θα υποβληθεί το Σάββατο σε αρθροσκόπηση στην Αγγλία.

Η “Live Sport” φέρνει στην επιφάνεια νέες λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του 35χρονοπυ αμυντικού. Όπως έλεγε ο ίδιος σε συμπαίκτες του αλλά και στους γιατρούς της ομάδας, καθώς έκανε ποδήλατο στο γυμναστήριο του σπιτιού του, δεν είχε δέσει καλά το πόδι του στο πετάλι κι όταν ανέβασε ρυθμό αυτό του έφυγε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει.

Ο συνήθης χρόνος αποθεραπείας από αρθροσκόπηση είναι 4-6 εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνται γνώμες ειδικών, η αποχή μπορεί να φτάσει και τους τρεις μήνες!

Ο Λέσκοτ θα υποβληθεί το Σάββατο σε αρθροσκόπηση στο Λονδίνο από τον Άντριου Γουίλιαμς, ο οποίος θεωρείται ειδικός σε τέτοιου είδους προβλήματα. Μετά την εγχείριση θα μπορεί να γίνει σαφέστερη εκτίμηση για το πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Σε δηλώσεις του στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” διακεκριμένος χειρούργος ορθοπεδικός και συνεργάτης της ΑΕΚ Παντελής Νικολάου δήλωσε πως ο εκτιμώμενος χρόνος αποθεραπείας είναι από έξι εβδομάδες μέχρι και πάνω από έξι μήνες, κάτι που θα φανεί στη διάρκεια της αρθροσκόπησης στον 35χρονο στόπερ.

“Από τη στιγμή που φύγουν τα κομματάκια χόνδρου και κόκκαλου από το γόνατο, δεν θα χρειαστεί πάνω από 4-6 εβδομάδες. Αν χρειαστεί αποκατάσταση της βλάβης και τοποθετηθούν κάποια στοιχεία που θα καλύψουν την περιοχή αυτή, τότε ο χρόνος περνά τους έξι μήνες. Δεν μπορώ να πω ακόμη τι θα γίνει, η απόφαση θα ληφθεί στη διάρκεια του χειρουργείου. Το καλό σενάριο είναι να αρχίσει σε 4-6 εβδομάδες προπονήσεις, καθώς θα απαλλαγεί το γόνατο από τα σωμάτια αυτά. Το κακό σενάριο είναι απουσία το λιγότερο έξι μηνών, αν γίνει μεταμόσχευση χόνδρου. Σε αυτή την περίπτωση θα χάσει όλη τη σεζόν. Θα είναι η απόφαση χειρουργού που θα κάνει την αρθροσκόπηση. Αν μπορώ πάντως με τα υπάρχοντα δεδομένα να κάνω μια πρόβλεψη, είναι για το πρώτο σενάριο”, η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε