Site icon NewsIT

ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Ο Ντέλετιτς υποχρέωσε την Ένωση στην πρώτη της ήττα στη Superleague 1

27.08.2022 | 23:30
ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Ο Ντέλετιτς υποχρέωσε την Ένωση στην πρώτη της ήττα στη Superleague 1

Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό του ξεκίνημα κόντρα στην ΑΕΚ, πέτυχε… γκολάρα με τον -πρώην κιτρινόμαυρο- Ντέλετιτς, άντεξε στην μεγάλη πίεση της Ένωσης και τελικά έφυγε νικητής από την Ριζούπολη, υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του.

Έτσι, η ΑΕΚ ξεκίνησε με ήττα τις εντός έδρας “μάχες” της στη φετινή Superleague 1, με τον Βόλο να φεύγει για δεύτερο σερί ματς με τη νίκη από την Αθήνα (την περασμένη σεζόν είχε πάρει το “τρίποντο” μέσα στο ΟΑΚΑ και τότε με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο).

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Βόλος έδειξε πως δεν πήγε στην “έδρα” της ΑΕΚ για να αμυνθεί. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ καλά στο χώρο του κέντρου, βλέποντας μάλιστα τους Τσούμπερ και Άμπραμπατ να παίζουν κοντά στον Αραούχο (πολύ κινητικός). Ο Φερνάντεθ πήρε αρκετές επιθετικές προσπάθειες, ε την ομάδα της Μαγνησίας να φτάνει στο 0-1.

Ο Ντέλετιτς από δύσκολη θέση και με ένα υπέροχο σουτ, νίκησε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσεις. Ο Σέρβος δεν το πανηγύρισε, καθώς στο παρελθόν έπαιξε στην Ένωση.

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά η αμυντική προσήλωση των παικτών του Βόλου ήταν εντυπωσιακή. Στο 32′ όμως έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει! Οι παίκτες του Αλμέιδα συνδυάστηκαν υπέροχα. Τελικός αποδέκτης μέσα στην περιοχή ήταν ο Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Κλέιμαν να απομακρύνει σε κόρνερ.

Βλέποντας την ΑΕΚ να έχει πρόβλημα στην τελική πάσα, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τους Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς στις θέσεις των Άμπραμπατ και Μάνταλου. Η Ένωση έβγαλε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ανεβάζοντας… στροφές, με τον Πινέδα να έχει ρόλο οργανωτή και να μοιράζει την μπάλα στις πτέρυγες. Και πάλι, όμως, ο Βόλος κατάφερε να λειτουργήσει πολύ καλά αμυντικά, ενώ στη συνέχεια έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις για να υπάρξει διαχείριση της κούρασης που έβγαλαν οι παίκτες της ομάδας.

Η είσοδος του Ρότα άλλαξε το σύστημα της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα έδωσε στην ομάδα περισσότερη ενέργεια. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον ανεβάσει ρυθμούς και προσπαθούσαν να αναγκάσουν τον Βόλο να κάνει το.. κρίσιμο λάθος.

Η ΑΕΚ έκανε αρκετές σέντρες, αλλά οι αμυντικοί του Βόλου δεν “λύγισαν”. Μάλιστα, πέτυχαν και γκολ στο 90+4′ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  Έτσι η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε στη νίκη, την πρώτη της στη φετινή Superleague 1, μια μόλις εβδομάδα μετά την απομάκρυνση του προπονητή της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version