Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Έκανε τη δουλειά της η Ένωση που έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League

ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Έκανε τη δουλειά της η Ένωση που έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League
eurokinissi

H AEK ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στον Βόλο, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο 100ο παιχνίδι του Αργεντινού στον πάγκο της ομάδας να κερδίζει 2-0 χάρη στα γκολ των Πιερό και Κοϊτα. Πλέον η Ένωση έφτασε τους 10 βαθμούς στην Super League και έφτασε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στην 1η θέση.

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές απουσίες (για τους «κιτρινόμαυρους» έλειπαν Βίντα, Μουκουντί, Λαμέλα, Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο) κέρδισε 2-0 τον Βόλο στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για την Super League, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να παίζουν όσο χρειάζεται για να πάρουν το τρίποντο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει επιθετικά από το 1ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, με τον Βόλο από την πλευρά του να αμύνεται μαζικά, έχοντας 5 ποδοσφαιριστές σε θέση άμυνας. 

Στο 3΄και στο 11΄Κοιτά, Πινέδα έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν, ωστόσο το σουτ του πρώτου πέρασε λίγα χιλιοστά άουτ, ενώ το πλασέ του Μεξικανού εξουδετερώθηκε από τον Κόβατς.

Ωστόσο η τρίτη απειλή της ΑΕΚ ήταν και φαρμακερή! Στο 22ο λεπτό ο Πιερό στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» σκόραρε μετά από όμορφη σέντρα του Ρότα, με τον 29χρονο να κάνει το 1-0. 

Ο ποδοσφαιριστής από την Αϊτή έβαλε την Ένωση σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει τον αντικαταστάτη του τραυματία Λιβάι Γκαρσία να βρίσκει δίχτυα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βόλος θέλησε να ανέβει πιο ψηλά στο γήπεδο, ωστόσο οι παίκτες των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα λίγο πριν οι 2 ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, υπήρξε τεράστια ένταση, καθώς υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Φωτιά να δείχνει συνολικά 4 κίτρινες κάρτες (2 σε κάθε ομάδα).

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ο Βόλος έβγαλε και ανακοίνωση, εκφράζοντας παράπονα για την διαιτησία του παιχνιδιού.

Στο 2ο μέρος δεν υπήρξαν αλλαγές από τον Αλμέιδα και τον Γκόμεθ, με το παιχνίδι να έχει πιο… ήρεμο ρυθμό.

Στο 53΄μετά από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Κοιτά, ο Πήλιος έδωσε την πάσα πάρε-βάλε στον Κάλενς, με τον τελευταίο να σκοράρει και να πανηγυρίζει έξαλα ένα γκολ, το οποίο ωστόσο στη συνέχεια θα ακυρωθεί.

Και αυτό διότι ο Φωτιάς στο VAR είδε ότι ο Πήλιος που έκανε την ασίστ, βρισκόταν σε θέση οφσαίντ, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο δεν επηρέασε καθόλου τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι στο 61΄σκόραραν ξανά, με το γκολ αυτή την φορά να μετράει. Σε μια φάση διαρκείας ο Λιούμπισιτς έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Κοϊτα, με τον τελευταίο να κάνει ένα δυνατό σουτ και να νικά τον Κόβατς.

Από αυτό το σημείο του αγώνα και έπειτα η ΑΕΚ θέλησε να «σβήσει» το παιχνίδι, με τον Ματίας Αλμέιδα να κάνει αλλαγές φρεσκάροντας την ομάδα του. Ο Βόλος είχε ένα δύσκολο έργο μπροστά του και παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να πάρει τόποτα από το παιχνίδι, το οποίο έληξε 2-0.

Μια νίκη για την ΑΕΚ, με την οποία οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν τους 10 βαθμούς, όσους έχουν και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Πλέον η Ένωση βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, σε μια τριπλή ισοβαθμία με τους Πειραιώτες και τους Θεσσαλονικείς.

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΚ είναι προγραμματισμένος την Κυριακή (22/09/24) στην Λεωφόρο απέναντι στην Athens Kallithea.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83΄ Γιόνσον), Πινέδα (75΄ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (75΄ Μάνταλος), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Κοϊτά (89΄ Τσιλούλης), Πιερό.

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Κορρέα (74΄ Κόντε), Μύγας, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμπς (10΄λ.τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74΄ Βιγιαφάνες) Ασεχνούν (66΄ Κόμπα), Άλτμαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις