Site icon NewsIT

Αγγλία – Ελβετία 1-1: Στα ημιτελικά του Euro 2024 τα «λιοντάρια» με νίκη 5-3 στα πέναλτι

06.07.2024 | 21:45
Αγγλία – Ελβετία 1-1: Στα ημιτελικά του Euro 2024 τα «λιοντάρια» με νίκη 5-3 στα πέναλτι

Soccer Football - Euro 2024 - Quarter Final - England v Switzerland - Dusseldorf Arena, Dusseldorf, Germany - July 6, 2024 England players celebrate after winning the penalty shootout REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η Αγγλία και η Ελβετία μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τα «τρία λιοντάρια» να κερδίζουν 5-3 και να προκρίνονται στα ημιτελικά του Euro 2024.

H Aγγλία ήταν η «μεγάλη» νικήτρια στον προημιτελικό του Euro 2024 απέναντι στην Ελβετία, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να κερδίζει με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από ένα αρκετά μέτριο παιχνίδι το οποίο έληξε 1-1.

Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είχε ρυθμό με τις φάσεις να είναι λιγοστές.

Οι δυο προπονητές κυρίως θέλησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, με αποτέλεσμα τόσο η Αγγλία, όσο και η Ελβετία να έχουν μια αρκετά μέτρια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και στην επανάληψη.

Ωστόσο στο 75΄ ο Εμπολό μετά από την αδυναμία των Άγγλων να διώξουν τη μπάλα, με κοντινή προβολή έκανε το 0-1 για την Ελβετία, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα από τους οπαδούς της χώρας στην εξέδρα.

Παρά την ψυχρολουσία, η αγγλική ομάδα κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο Σάκα στο 80΄λεπτό έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια, δοκίμασε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των Ελβετών.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί η εικόνα δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου σε σχέση με την κανονική διάρκεια, αφού οι δυο ομάδες παρά τις αλλαγές των προπονητών τους δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.

Η Αγγλία ήταν πιο «ζωντανή» στην παράταση και στο 95′ έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Ζόμερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στο σουτ του Ράις. Νέα καλή στιγμή για τους Άγγλους στο 102′, με τον γκολκίπερ της Ελβετίας να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Μπέλιγχαμ μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, η ομάδα που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του επιπλέον ημιώρου ήταν αυτή του Μουράτ Γιακίν. Αρχικά στο 118′ με το δοκάρι του Σακίρι με το απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο επιθετικός των Ελβετών κι ένα λεπτό μετά με το σουτ του Βίντμερ από κοντά, το οποίο έφυγε άουτ.

Κάπως έτσι μετά το τέλος των 120 λεπτών η πρόκριση έμελλε να κριθεί στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, οι Άγγλοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, ενώ αντίθετα οι Ελβετοί με μοιραίο τον Ακάνζι, ο οποίος είδε τον Πίκφορντ να τον νικά, έμειναν εκτός διοργάνωσης μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά.

Πλέον οι Άγγλοι στα ημιτελικά περιμένουν να μάθουν ποια εκ των Ολλανδία – Τουρκία θα αντιμετωπίσουν στους «4» του Euro.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78′ Πάλμερ), Τρίπιερ (78′ Έζε), Μέινου (78′ Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110′ Τόνεϊ), Φόντεν (115′ Αλεξάντερ-Αρνολντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118′ Σιέρο), Ρίντερ (64′ Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118′ Αμντούνι), Εντόι (98′ Ζακάρια), Εμπολό (109′ Σακίρι), Βάργκας (64′ Βίντμερ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version