Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αγγλία – Ελβετία για μία θέση στα ημιτελικά του Euro 2024

Αγγλία – Ελβετία για μία θέση στα ημιτελικά του Euro 2024
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τις προκρίσεις της Ισπανίας και της Γαλλίας, έφθασε και η σειρά της Αγγλίας να διεκδικήσει μία θέση στα ημιτελικά του Euro 2024, αντιμετωπίζοντας σήμερα (06/07) στις 19:00 την Ελβετία.

Η Αγγλία χρειάστηκε τη γκολάρα του Μπέλινγχαμ, για να μείνει “ζωντανή” στο Euro 2024, αλλά μετά την πρόκριση επί της Σλοβακίας είναι ξανά το φαβορί και κόντρα στην Ελβετία, που είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Οι Ελβετοί έριξαν… βόμβα με τον “καθαρό” αποκλεισμό της Ιταλίας στον προηγούμενο γύρο και πλέον δεν… φοβούνται κανέναν στο δρόμο προς τη μεγαλύτερη επιτυχία τους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αγγλία και Ελβετία θα “μονομαχήσουν” έτσι στο «Merkur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ, με τον νικητή να φθάνει στα ημιτελικά και μόλις δύο αγώνες μακριά από μία ιστορική κατάκτηση του τροπαίου.

Τα “τρία λιοντάρια” θα αγωνιστούν χωρίς τον Μαρκ Γκουέχι, ο οποίος εκτός από τιμωρημένος με δύο κίτρινες, τραυματίστηκε και στον ώμο στο ματς με τους Σλοβάκους, με τον Έζρι Κόνσα να ετοιμάζεται για να πάρει για πρώτη φορά στο τουρνουά φανέλα βασικού. Απ’ την άλλη πλευρά ο Γκράνιτ Τζάκα είχε έναν μικροτραυματισμό τις προηγούμενες, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα της Ελβετίας, ενώ επιστρέφει απ’ την τιμωρία του ο Βίντμερ.

Στο όριο καρτών για την Αγγλία είναι οι Μπέλινγχαμ, Μέινο, Τρίπιερ, Φόντεν, Γκάλαχερ, ενώ από πλευράς Ελβετίας οι Φρόιλερ, Ροντρίγκεζ, Σιέρο, Εντόι, Τζάκα.

Οι πιθανές ενδεκάδες στο Αγγλία – Ελβετία

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κόνσα, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μέινο, Σάκα, Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Κέιν.

Ελβετία: Ζόμερ, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Ακάνζι, Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Έμπισερ, Εντόι, Βάργκας, Εμπολό.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις