Site icon NewsIT

Αγγλία – Ελβετία: Η διαδικασία των πέναλτι και οι πανηγυρισμοί των Άγγλων μετά την πρόκριση στο Euro 2024

06.07.2024 | 22:12
Αγγλία – Ελβετία: Η διαδικασία των πέναλτι και οι πανηγυρισμοί των Άγγλων μετά την πρόκριση στο Euro 2024

Soccer Football - Euro 2024 - Quarter Final - England v Switzerland - Dusseldorf Arena, Dusseldorf, Germany - July 6, 2024 England's Trent Alexander-Arnold scores a penalty during the penalty shootout REUTERS/Wolfgang Rattay

Η Αγγλία κέρδισε 5-3 την Ελβετία στα πέναλτι του προημιτελικού των δυο ομάδων για το Euro 2024, με τα «λιοντάρια» να πανηγυρίζουν έξαλα την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Αγγλία και η Ελβετία μετά το ισόπαλο 1-1, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του Euro με σκορ 5-3.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία και παρά το αρνητικό ιστορικό τους, οι Άγγλοι ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι που επιχείρησαν, με αποτέλεσμα να αφήνουν την εξαιρετική Ελβετία εκτός τουρνουά.

Πάλμερ, Μπελιγχαμ, Σάκα, Τόνει και Άρνολντ ευστόχησαν από την άσπρη βούλα, με τα «λιοντάρια» τα οποία για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έπεισαν να προκρίνονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως είναι λογικό η αγχωτική πρόκριση της Αγγλίας πανηγυρίστηκε έξαλα από τους φίλους της ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το τραγούδι «Feed from desire».

Πλέον η Αγγλία μετά την πρόκριση της σε βάρος της Ελβετίας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Τουρκία, προκειμένου να μάθει τον επόμενο αντίπαλο της στο Euro 2024.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version