Πέμπτη, 15 Αυγ.
35oC Αθήνα

Άγιαξ – Παναθηναϊκός: Στο Άμστερνταμ με στόχο την ανατροπή για να μπει στα πλέι οφ του Europa League το «τριφύλλι»

Άγιαξ – Παναθηναϊκός: Στο Άμστερνταμ με στόχο την ανατροπή για να μπει στα πλέι οφ του Europa League το «τριφύλλι»

O Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Άγιαξ (21:15, Cosmotesports 2HD, LIVE από το Newsit.gr) στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να ψάχνουν μια νίκη – ανατροπή στην Ολλανδία, για να προκριθούν στα πλέι οφ του Europa League.

O Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο πλήρωσε τα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τον Άγιαξ με σκορ 0-1 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τον 3ο προκριματικό του Europa League.

Οι «πράσινοι» πάντως είναι αποφασισμένοι να παίξουν το βράδυ τα… ρέστα τους και να διεκδικήσουν στην «Johan Cruijff Arena» τις πιθανότητές τους για κάτι πολύ σπουδαίο. Κυνηγώντας μία διπλά… υπερβατική ανατροπή κα πρόκριση, απέναντι σε μία απ’ τις πιο «βαριές» φανέλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα των «πράσινων» σε σχέση με τον προ εβδομάδος αγώνα στην Καλογρέζα. Η πρώτη αφορά την κορυφή της επίθεσης, όπου ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει τη θέση του Άλεξ Γερεμέγεφ, επιστρέφοντας στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στη δεξιά ωμοπλάτη στις 7 Ιουνίου στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό στον δικέφαλο μηριαίο μυ κι έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού αντί του Γιάννη Κώτσιρα.

Από εκεί και πέρα, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν τόσο ο Τετέ (δεξιά αντί του Ντάνιελ Μαντσίνι), όσο κι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί του Άνταμ Τσέριν, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλύψουν οι Ντραγκόφσκι, Γεντβάϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μπακασέτας και Τζούριτσιτς.

Εκτός έχει μείνει ο Τζορτζ Μπάλντοκ λόγω ενόχλησης στον δικέφαλο μηριαίο μυ, ενώ στην αποστολή ο Αλόνσο έχει πάρει όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Ακόμη κι εκείνους που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, όπως π.χ. ο Φίλιπ Μαξ, καθώς οι «πράσινοι» θα προπονηθούν την Παρασκευή (16/8) στην Ολλανδία πριν επιστρέψουν στην Αθήνα, ενόψει της πρεμιέρας της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης (18/8, 20:00).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις