Αθλητικά

Αγωγή της Χέρτα κατά ακροδεξιού κόμματος!

Η ομάδα του Βερολίνου κατέθεσε μήνυση κατά του ακροδεξιού, αντι-μεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο "ανέβασε" στο Twitter μια φωτογραφία ενός από τους παίκτες-«αστέρια» της ομάδας με έναν πολιτικό που ανήκει στις τάξεις του.

Η Χέρτα ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του κόμματος, ώστε να το υποχρεώσει σε διαγραφή της φωτογραφίας που δείχνει τον αμυντικό της ομάδας, Μάρβιν Πλάτενχαρτ, μαζί με τον βουλευτή του τοπικού κρατιδίου του Βερολίνου, Φρανκ Σερμέσερ.

Ο Πλάτενχαρν, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 κατά της Ντόρτμουντ το Σάββατο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπέγραφε αυτόγραφα για τους φιλάθλους μετά το παιχνίδι και δεν γνώριζε πως ο άντρας που στεκόταν δίπλα του ήταν ένας πολιτικός του AfD.

Ο δικηγόρος της Χέρτα, Κρίστιαν-Όλιβερ Μόσερ, δήλωσε ότι το «τιτίβισμα», το οποίο έχει τη λεζάντα «Ο βουλευτής μας με τον σκόρερ της νίκης», προσέβαλε τα δικαιώματα του Πλάτενχαρτ και πως στο ακροδεξιό κόμμα που το δημοσίευσε μπορεί να επιβληθεί από τη δικαιοσύνη πρόστιμο μέχρι 250.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας για Βοτανικό: Ξεκινάει η θεμελίωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού – Από τις κερκίδες θα φαίνεται η Ακρόπολη
Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στην πρόοδο της Διπλής Ανάπλασης, ενώ αποκάλυψε πως από τις κερκίδες του γηπέδου του Παναθηναϊκού θα φαίνεται και η Ακρόπολη
Χάρης Δούκας για Βοτανικό: Ξεκινάει η θεμελίωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού – Από τις κερκίδες θα φαίνεται η Ακρόπολη