Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει ως πιθανό σενάριο η European Super League, ξεκαθαρίζοντας ότι παίκτες, οπαδοί και σύλλογοι ήταν εξ αρχής εναντίον της.
Ο Κελαϊφί αναφέρθηκε και στο νέο πλάνο της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την ομάδα, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα μορφή του Champions League.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι δηλώσεις του Αλ Κελαϊφί
Για την European Super League: “Δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ, εκτός από τα κεφάλια μερικών παραπλανημένων ή εξαπατημένων ανθρώπων. Και τώρα, με τη νέα μορφή των τριών ανδρικών διοργανώσεων της UEFA και του ανανεωμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, ακόμη λιγότερο, είναι αδύνατον.
Κανείς δεν θα το υποστηρίξει: ούτε οι οπαδοί, ούτε οι παίκτες, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι σύλλογοι… Ξέρετε ότι μόνο δύο σύλλογοι την υποστηρίζουν- ελπίζω ότι μια μέρα θα συνειδητοποιήσουν το λάθος της κρίσης τους και θα επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.
Για την επιλογή της Παρί να ποντάρει σε νεαρά ταλέντα και όχι σε σούπερ σταρ: “Ναι, ο νέος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ομάδα, αλλά έχουμε επίσης πολλά αστέρια. Αυτό που είναι διαφορετικό σήμερα είναι ότι έχουμε μια ισχυρή συλλογικότητα στο γήπεδο και έναν ισχυρό και υποστηρικτικό θεσμό εκτός γηπέδου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκεφτόμαστε επίσης βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και δεν κοιτάμε μόνο μπροστά στη μύτη μας και δεν αντιδρούμε παρορμητικά και συναισθηματικά σε όλα. Έχοντας μια νέα ομάδα, χτίζουμε μια ταυτότητα. Φυσικά, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να ανταγωνιζόμαστε σε κάθε διοργάνωση, σίγουρα. Αλλά με υπομονή και επιμονή: εξέλιξη, όχι εβδομαδιαία επανάσταση, όπως λέω συνέχεια”.
Για το αν η νέα μορφή του Champions League είναι καλή: “Σίγουρα, νομίζω ότι είναι μια μορφή που έχει βελτιωθεί πολύ για όλους. Βλέπετε την κατάταξη, τα μέσα ενημέρωσης, τους οπαδούς… βλέπετε τα αποτελέσματα όλων των ομάδων: περισσότερος ανταγωνισμός, περισσότερες εκπλήξεις, μεγαλύτερη συμμετοχή.
Και περισσότερους συλλόγους που ονειρεύονται να παίξουν στην Ευρώπη. Τέλος, και όλοι το ξεχνούν αυτό, περισσότερη αλληλεγγύη – 440 εκατομμύρια ευρώ ετησίως – για ομάδες που δεν παίζουν καν στις διοργανώσεις”.
Για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: “Υπήρξε κάποια κριτική για το τουρνουά, αλλά τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε πέτρες και να είμαστε θετικοί και εποικοδομητικοί. Συνεχίζεται και θα είναι φανταστικό.
Ήμουν στο Μαϊάμι αυτή την εβδομάδα και μπορούσες να νιώσεις τον ενθουσιασμό: φέρνουμε το ποδόσφαιρο σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του αθλήματος. Το τουρνουά θα αποφέρει τεράστια έσοδα στους συμμετέχοντες συλλόγους αλλά και στους μη συμμετέχοντες συλλόγους, γεγονός που θα βοηθήσει το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου. Θα κάνει το ποδόσφαιρο πιο παγκόσμιο, όχι μόνο ευρωπαϊκό.
Και δεν θα αυξήσει σημαντικά τον φόρτο εργασίας των παικτών, καθώς διεξάγεται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και για μικρό αριθμό συλλόγων. Αυτό που αυξάνει τον φόρτο εργασίας των παικτών είναι τα εγχώρια πρωταθλήματα 20 ομάδων, τα δύο εγχώρια κύπελλα, οι επαναληπτικοί αγώνες, τα φιλικά και οι αγώνες επίδειξης, καθώς και το γεγονός ότι οι προπονητές δεν κάνουν ροτέισον”.