Site icon NewsIT

Αλαφούζος: “Εβαλα περισσότερα χρήματα απ’τον Βγενόπουλο! Απάτη το ελληνικό ποδόσφαιρο”

13.12.2015 | 18:22
Αλαφούζος: “Εβαλα περισσότερα χρήματα απ’τον Βγενόπουλο! Απάτη το ελληνικό ποδόσφαιρο”

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και τόνισε ότι τα χρήματα που έβαλε στον Παναθηναϊκό είναι περισσότερα από την επένδυση του κ. Βγενόπουλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να τον νικήσει στο ντέρμπι, ενώ υποστήριξε ότι “έστησαν” τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, τόνισε: “Λογικά, φέτος αυτοί που κάνουν συστηματικά απάτες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν του χρόνου στην Ευρώπη”.

Διαβάστε τι είπε: 

“Τον Μάιο του 2012 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός που πήγαινε κατευθείαν για την Γ’ Εθνική. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δυο τρόπους, κάνοντας οικονομίες και προσπαθώντας να βρούμε και επιπλέον χρήματα.
Δυστυχώς, η συμμετοχή εκτός από εσάς και τα μέλη που δεν είναι φέτος αλλά ήταν παρόντα πέρυσι και πρόπερσι, ήταν περιορισμένα. Ελπίζαμε να είχαμε τουλάχιστον 50.000 μέλη αλλά δεν φτάσαμε ούτε τα 10.000 μέλη. Δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία όπως περιμέναμε. Για αυτό τον λόγο αναγκάστηκα να επενδύσω εγώ σημαντικά ποσά, τα οποία τα έδωσα και με κόπο γιατί δεν είχα την δυνατότητα, ούτε τη θέληση. Εγώ έχω επενδύσει 23 εκατομμύρια και είναι περισσότερα από όσα είχε βάλει ο κ. Βγενόπουλος. Αυτή τη στιγμή εκτός από έναν άνθρωπο που συστηματικά βοηθάει δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά”, είπε αρχικά ο κ. Αλαφούζος και συνέχισε την οικονομική ανάλυση: “Παρόλα αυτά έχουμε μειώσει τα χρέη, είχαμε περίπου 45 εκ. χρέη, τα οποία ήταν φόροι και αμοιβές ποδοσφαιριστών. Σήμερα, έχουμε λιγότερα από 10 εκ. χρέη που αφορούν ρυθμίσεις από την εφορία. Από το 2012 έχουμε πληρώσει στην εφορία 23,2 εκατομμύρια ευρώ. Στο οικονομικό παρά τις δυσκολίες έχουμε πετύχει σε ένα βαθμό τον στόχο μας που ήταν να μην καταρρεύσει ο Παναθηναϊκός”.

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό: “Πέρυσι, έκλεψαν το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού. Με τις διαιτησίες που είχε ο Ολυμπιακός και το στήσιμο που έγινε εδώ με τον Μαρινάκη… Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια, τον κερδίσαμε στο γήπεδο. Φέτος, φαντάζομαι θα τον είχαμε κερδίσει αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία. Δεν μας δόθηκε επειδή βρέθηκαν 3-4 άνθρωποι, των οποίων η βλακεία είναι ανίκητη. Τα επεισόδια μετά ήταν λογικό να υπάρξουν. Η καταστροφή του γηπέδου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί”.


Αναφέρθηκε και στην Ευρώπη:
“Το καταστατικό που είχαμε κάνει δεν μου επιτρέπει να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και για αυτό μιλάω. Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στο θέμα του παρασκηνίου. Φέτος, η απόδοση της ομάδας ήταν μέτρια στην αρχή και ελπίζω αυτό να αλλάξει δραματικά στο μέλλον. Είχαμε καταστροφική πορεία στην Ευρώπη. Δυο άτυχους αγώνες με την Μπριζ και μετά την περίφημη Γκαμπάλα από την οποία χάσαμε 7 εκ. ευρώ”.

Το παράπονό του από τους οπαδούς: “Το παρασκήνιο το πολεμάμε με νόμιμα μέσα, αν έχω ένα παράπονο από τους οπαδούς είναι ότι στρέφονται κατά των ποδοσφαιριστών και του προηγούμενου προπονητή μας λιγότερο κατά των διαιτητών. Έβλεπα συνθήματα απαράδεκτα και βρίζαμε τους ποδοσφαιριστές μας. Έτσι δεν βοηθούν την ομάδα. Κάνω κι εγώ λάθη που σε κάποιους τομείς ήταν δυσμενέστερα απ’ ότι περίμενα”.


Για τις νομικές κινητοποιήσεις του Παναθηναϊκού τόνισε:
“Έχουμε κάνει γνωστό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της απάτης που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Όταν προσφύγαμε στο CAS, το CAS παρότι δέχθηκε το τυπικό κομμάτι δεν επιδίκασε έξοδα δικαστικά εις βάρος μας… Κι αυτό παρά το γεγονός ότι εμείς χάσαμε στο δικαστήριο. Φέτος, και ενόψει των Ευρωπαϊκών αγώνων τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ακόμα πιο σοβαρά. Λογικά, φέτος αυτοί που κάνουν συστηματικά απάτες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν του χρόνου στην Ευρώπη. Θέλαμε να είμαστε πρώτοι, αλλά τουλάχιστον να είμαστε δεύτεροι για να επωφεληθούμε από την δίκαι τιμωρία του πρώτου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version