Site icon NewsIT

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Μέχρι τα 7,5 δεν μιλούσα, δέχθηκα εκφοβισμό και ξυλοδαρμούς»

10.09.2024 | 12:06
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Μέχρι τα 7,5 δεν μιλούσα, δέχθηκα εκφοβισμό και ξυλοδαρμούς»

Η χρυσή Παραολυμπιονίκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε. «Μέχρι τα 7,5 δεν μιλούσα, δέχθηκα εκφοβισμό και ξυλοδαρμούς»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», βρέθηκε η χρυσή Παραολυμπιονίκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, λίγο μετά την επιστροφή της από το Παρίσι.

Η σπουδαία αθλήτρια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που ένιωσε όταν κατάλαβε πως κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ ύπτιο (S4), ανήμερα των γενεθλίων της. «Ήταν πάρα πολλά τα συναισθήματα, το βίωνα στο έπακρο, δεν ήξερα να διαχειριστώ ότι είχα έρθει πρώτη, ήταν ένας γολγοθάς μέχρι να φτάσω».

Αναφορικά με τα προβλήματα με τα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη στη ζωή της δήλωσε πως υπήρξαν πολλές αναποδιές, αλλά ποτέ δεν είπε «γιατί σε εμένα όλα αυτά», αφού όπως είπε «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο».

«Ούτε εγώ ήξερα ότι θα κάνω κάτι καλό στην κολύμβηση, έλεγα πως δεν την θέλω, ότι δεν είναι για εμένα. Αλλά σκεφτόμουν ”μήπως μου έχει δοθεί αυτό για κάποιο λόγο;” και σκέφτηκα ”γιατί να σπρώχνω έτσι τις ευκαιρίες”. Μία μέρα πριν τον αγώνα τον καλό, είχα έρθει δέκατη και άκουγα από sites πως αποκλείστηκε η Σταματοπούλου και λέω ”ψυχραιμία, αύριο θα είναι το καλό μου χαρτί”».

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου συγκλόνισε μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, αφού υπήρξε για χρόνια θύμα bullying. «Δεν μιλούσα, ούτε τη μητρική μου γλώσσα, μίλησα 7,5 ετών. Στα σχολικά χρόνια όταν έβλεπαν ένα παιδί να μη μιλάει, ήταν ο πρώτος στόχος να δεχτεί bullying. Στο γυμνάσιο ο εκφοβισμός έφτασε στο αποκορύφωμα, δεχόμουν ξυλοδαρμούς και όταν έγινε αυτό με την υγεία μου, σκεφτόμουν ”τι άλλο να γίνει, έλα να με δείρεις”».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version