Τρίτη, 9 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: «Με πνίγει η αδικία, είμαι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς δική μου ευθύνη»

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: «Με πνίγει η αδικία, είμαι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς δική μου ευθύνη»

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με ανάρτηση του στο Facebook εξέφρασε τα παράπονα για τις επιλογές του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες του στέρησαν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με τον ίδιο να μετρά τρεις συνεχόμενες παρουσίες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Κάτι που ο ίδιος θέλησε να σχολιάσει, καθώς σε ανάρτηση του στο Facebook ο 36χρονος αθλητής μεγάλων αποστάσεων εξέφρασε τα παράπονα του στον ΣΕΓΑΣ για τις επιλογές στο σύστημα πρόκρισης, οι οποίες δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθεί μια ακόμη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Και επίσημα πλέον εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από 12 χρόνια χάνω την 4η συμμετοχή μου μέσα από ένα πολύ “ΑΔΙΚΟ” σύστημα πρόκρισης.

Σε μία χρονιά με 3 Πανελλήνια Ρεκόρ και πολλές ατομικές επιδόσεις.

Μετά από 12 αγώνες σερί σε 20κμ, 5κμ, 10κμ και 2 αγώνες Mixed Relay.

Χωρίς καμία ξεκούραση και με μεγάλη ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον πως αυτή η “ΑΠΟΤΥΧΙΑ” δεν είναι δική μου ευθύνη.

Σε μία χρονιά που τα Εθνικά Πρωταθλήματα, όπως αποδείχθηκε και απ’ την τελική λίστα στο World Ranking, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι της πρόκριση μας στις μεγάλες διοργανώσεις ( καθώς έχει αλλάξει το σύστημα πρόκρισης και έχει σημασία που γίνεται η επίδοση).

Εμείς οι “Ελληνάρες” επιλέξαμε να το “ΚΑΨΟΥΜΕ”.

Ενώ οι άλλες χώρες φρόντισαν να δώσουν μια σωστή ευκαιρία στους δικούς τους αθλητές.

Τρεις φορές επιβεβαίωσα πως είχα στα πόδια μου τον χρόνο που χρειαζόταν!3 ΦΟΡΕΣ!!!

Το μόνο που χρειαζόταν από την Ομοσπονδία ήταν να μας ακούσει.

Αθλητές και προπονητές, με επιστολή που στείλαμε και υπογράψαμε, τονίσαμε την ακαταλληλότητα της διαδρομής στο Άστρος Κυνουρίας και όμως ο αγώνας παρ’ όλα αυτά πραγματοποιήθηκε εκει!

Δε μας άκουσε κανείς και σε μια κρίσιμη χρονιά Ολυμπιακή χρονιά καταλήγουμε πως η “φωνή” του Αθλητή που παλεύει νυχθημερόν να εκπληρώσει τα όνειρα του ΠΡΕΠΕΙ να ακούγεται!

Μπορεί να προσπάθησε ο ΣΕΓΑΣ να οργανώσει καλύτερους αγώνες στην πορεία, δεν ήταν όμως αρκετό το Εθνικό Πρωτάθλημα 20κμ “είχε πάει περίπατο”.

Δεν το έβαλα κάτω και κυνήγησα τον έναν αγώνα μετά τον άλλον σε αγώνες επίσημους Gold & Silver level, έκανα 3 φορές πολύ καλύτερη επίδοση από αυτήν που χρειαζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα, χωρίς να μπορέσω όμως να πάρω την έξτρα βαθμολογία που δίνεται μέσα απ’ τα Εθνικά Πρωταθλήματα!

Λυπάμαι πραγματικά.

Φέτος έκανα αν όχι την πρώτη τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της καριέρας μου και νιώθω πως κατά κάποιον τρόπο μου στερήσατε το όνειρο μου.

Και για να σας προλάβω μπορεί να μην ζήτησε άλλη πόλη το Εθνικό Πρωτάθλημα σαφώς όμως μπορούσατε να διαλέξετε άλλη διαδρομή καθώς από την περσινή χρονιά γνωρίζαμε όλοι πως η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη.

“Κανουμε βάδην δεν σαλπάρουμε για το Αιγαίο για να επιλέγουμε τη διαδρομή με τα περισσότερα μποφόρ!”

Επιπλέον τόσο η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 5κμ στο Εθνικό Πρωτάθλημα στο Βόλο όσο και 2 εβδομάδες πριν το κατά 5 λεπτά βελτιωμένο Πανελλήνιο Ρεκόρ στην Σκυτάλη πέρασαν με “ψιλά” γράμματα!

Το συγκεκριμένο ποστ το γράφω κυρίως γιατί με πνίγει η αδικία αλλά και γιατί χρωστάω μία εξήγηση στους ανθρώπους που με στήριξαν φέτος και πίστεψαν πραγματικά σε μένα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους» αναφέρει ο Παπαμιχαήλ στην ανάρτηση του.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις