Site icon NewsIT

Αλκαράθ – Τζόκοβιτς: Τελικός επανάληψη του 2023 στο Wimbledon

14.07.2024 | 10:37
Αλκαράθ – Τζόκοβιτς: Τελικός επανάληψη του 2023 στο Wimbledon

O Κάρλος Αλκαράθ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς συγκρούονται στον τελικό του Wimbledon (16:00, Novasports Prime, LIVE από το Newsit.gr), σε ένα αγώνα επανάληψη του 2023. 

Ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο.3) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.2) είναι οι φιναλίστ του Wimbledon, με τους δυο τενίστες να αναμετρούνται στο Βρετανικό grand slam, σε μια αναμέτρηση remake του τελικού για το 2023.

Ο Αλκαράθ που είναι ο κάτοχος του τροπαίου, έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς σκοπεύει να φτάσει στον 8ο τίτλο της καριέρας του στην διοργάνωση.

Αυτή θα είναι η έκτη συνάντηση των δυο παικτών, με τον «Νόλε» να έχει κερδίσει τρεις φορές.

Μάλιστα στους δυο τελευταίους αγώνες μεταξύ τους, στον τελικό του Σινσινάτι τον Αύγουστο του 2023 και στα ημιτελικά του ATP Finals το Νοέμβριο, ο Σέρβος επικράτησε αμφότερες φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλκαράθ πέρα από κάτοχος του Wimbledon, έχει κερδίσει και το Roland Garros με τον 21χρονο Ισπανό να δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε περίπτωση που ο ίδιος καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, τότε θα φτάσει τους 4 τίτλους σε Grand Slam, αφού στην συλλογή του έχει και ένα US Open (2022). 

Από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς θέλει να κατακτήσει το Wimbledon, προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ του πολυνίκη Φέντερερ που έχει 8.

Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος εκ των δυο κερδίσει, δεν θα αλλάξει η κατάταξη στην κορυφή, καθώς ο Γιανίκ Σίνερ έχει μια απόσταση ασφαλείας και από τους δυο τενίστες.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version