Site icon NewsIT

Άλκμααρ: Η “ταυτότητα” της αντιπάλου του ΠΑΣ Γιάννινα

15.07.2016 | 16:56
ΦΩΤΟ az.nl

ΦΩΤΟ az.nl

Μετά το 3-0 επί της Οντ, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Άλκμααρ.

Η Αλκμααρ είναι τα τελευταία χρόνια ανερχόμενη δύναμη στην Ολλανδία και το 2009 κατάφερε να προσπεράσει το δίδυμο Άγιαξ – Αϊντχόφεν κατακτώντας το πρωτάθλημα που ήταν και το δεύτερο της ιστορίας της.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία της μετά το 1981, όταν και έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1967, μετά από συγχώνευση της Άλκμααρ ’55 και της Ζάανστρεκ. Το 1985 πέθανε ο πρόεδρος της, Κλάας Μόντενάαρ και τρία χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και από τότε αποτελεί μια από τις ομάδες που καταφέρουν να ξεχωρίζουν με την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Ολλανδίας (1978, 1981, 1982, 2013) και στο τιμόνι της βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια ο Τζον Φαν Ντεν Μπρομ. Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση της Eredivisie.

Πριν λίγες μέρες πούλησε τον καλύτερο της παίκτη, Βίνσεντ Γιάνσεν στην Τότεναμ με 22 εκατομμύρια ευρώ.

Η έδρας της είναι το «AFAS Stadion», με χωρητικότητα 17.023 θέσεις, ενώ στο ρόστερ της έχει και έναν Έλληνα, τον Παντελή Χατζηδιάκο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version