Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Champions League πόλο: Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φερεντσβάρος

Champions League πόλο: Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φερεντσβάρος

Έσπασαν καρδιές το βράδυ του Σαββάτου (08.06.2019) στο Ανόβερο. Ο τελικός του Champions League στο πόλο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος ήταν ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα. Στο τέλος όμως, αν και ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την back to back κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης.

Η Φερεντσβάρος χρειάστηκε και αυτή τη φορά τη διαδικασία των πέναλτι (13-14, 10-10 ο κανονικός αγώνας) για να λυγίσει την αντίσταση των «ερυθρολεύκων». Το ήθελε πολύ αυτό το τρόπαιο ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο για να μπει στο κλαμπ των ομάδων με δυο κατακτήσεις πρωταθλήματος Ευρώπης σε δυο χρόνια αλλά κυρίως για να μπορέσει να αποχαιρετίσει τον σπουδαίο Γιόζιτ Πάβιτς, τον αρχηγό του που με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω!

Αλλά η τύχη είχε άλλη γνώμη. Και έστειλε το τρόπαιο του Champions League στην Ουγγαρία. Όχι πως δεν το άξιζαν οι (γεμάτοι αστέρια του παγκόσμιου πόλο) Ούγγροι. Κάθε άλλο. Αλλά ήταν κι αυτή η ανατροπή, η γλύκα που να φέρνεις τα πάνω κάτω, να αγγίζεις την κούπα και να τη χάνεις στα πέναλτι…

13-14 έληξε το ματς. 10-10 ήταν η κανονική διάρκεια. Και στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Πάβιτς απέδειξε ξανά την κλάση του αποκρούοντας δυο σουτ αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετές οι αποκρούσεις αυτές να χαρίσουν στον Ολυμπιακό το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης και στον ίδιο το πιο κατάλληλο τέλος στη σπουδαία καριέρα του.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικός. Ήταν άστοχος, είχε προβλήματα στην άμυνα και κυρίως δεν μπορούσε να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω (1/5 είχε στο πρώτο 8λεπτο). Η Φερεντσβάρος, που μπορεί να έπαιζε πρώτη φορά σε τελικό αλλά και έμπειρη είναι και γεμάτη… ταλέντο κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα. Αλλά να ξεφύγει με περισσότερα από τρία γκολ δεν μπορούσε.

Το τέλος του δεύτερου 8λεπτού τη βρήκε να προηγείται με 8-5 αφού ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τις λύσεις ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, αποβλήθηκε ο αρχηγός της Φερεντσβάρος, Ντένες Βάργκα. Ήταν ένα κομβικό σημείο στον τελικό. Το 7-10 στην αρχή της τελευταίας περιόδου έγινε 10-10 και ο τελικός έγινε θρίλερ!

Στην τελευταία περίοδο, στην πισίνα ήταν ένας άλλος Ολυμπιακός. Η Φερεντσβάρος είχε δυο δοκάρια, πέντε λεπτά πριν από το τέλος, με τον Ολυμπιακό να είναι βελτιωμένος στην άμυνα αλλά να έχει πρόβλημα στην επίθεση. Με τον Φουντούλη με μειώνει στο 9-10, τον Πάβιτς να αποκρούει και τον Γεννηδουνιά να σκοράρει για το 10-10, το ματς έφτασε στα πέναλτι. Όπως και ο προηγούμενος τελικός που έπαιξαν Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος (σ.σ. τον Νοέβριο για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με νικητές ξανά τους Ούγγρους).

Κι εκεί, παρά τις αποκρούσεις του Πάβιτς, η μπάλα έκανε το χατήρι των Ούγγρων. Τα δοκάρια Γούνα, Μυλωνάκη και το άστοχο σουτ του Αργυρόπουλου στην τελευταία εκτέλεση έφεραν την ήττα. Η ιστορία έγραψε πως πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2018-2019 είναι η Φερεντσβάρος. 

Η σειρά των πέναλτι

Γιάνσικ (απόκρουση)
Αργυρόπουλος 11-10
Σελντμάγερ 11-11
Γούνας (δοκάρι)
Γιάνγκερ 11-12
Μυλωνάκης (δοκάρι)
Κάλαϊ (δοκάρι)
Δερβίσης 12-12
Γιάκσιτς 12-13
Γενηδουνιάς 13-13
Γιάνσικ 13-14
Αργυρόπουλος (δοκάρι).

https://twitter.com/LENaquatics/status/1137448249944662016

Οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0

Ολυμπιακός (Θόδωρος Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5 , Φουντούλης 2, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος (Ζολτ Βάργκα): Γκάρντονι, Σεντλμάιερ, Κάλαϊ , Πολ, Βάμος 2 , Μέζεϊ 1, Νίκιτς 1,  Γιάκσιτς, Γιούνγκερ 2 , Βάργκα , Γιάνσικ, Μίτροβιτς 3 , Βόγκελ.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις