Δευτέρα, 19 Αυγ.
28oC Αθήνα

Davis Cup: Η Πολωνία “λύγισε” την Ελλάδα! “Τελικός” με Μονακό – video

Davis Cup: Η Πολωνία “λύγισε” την Ελλάδα! “Τελικός” με Μονακό – video

Η Πολωνία των Κούμποτ – Ματκόφσκι κέρδισε στο διπλό την Ελλάδα και το δίδυμο Τσιτσιπά – Περβολαράκη, στο μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου του Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup στο Τατόι και πήρε με 2-1 το tie. “Τελικό” με το Μονακό θα δώσει η Ελλάδα την Παρασκευή (13.09.2019).

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης έδωσαν μεγάλη “μάχη” κόντρα στους πολύπειρους Λούκας Κούμποτ και Μάρτσιν Ματκόφσκι, όμως τελικά ηττήθηκαν με 2-1 σε αγώνα για τον Α’ όμιλο του Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει αγώνα τένις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! video, pics

Μετά τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Χούμπερτ Χούρκας και την ισοφάριση σε 1-1 στον αγώνα με την Πολωνία, η Ελλάδα πήγε για τη νίκη στο διπλό κι έτσι έβαλε τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Μιχάλη Περβολαράκη απέναντι στους Λούκας Κάμποτ και Μάρτσιν Ματκόφσκι, που θεωρούνται κορυφαίο δίδυμο και μάλιστα ο πρώτος είναι νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού.

Davis Cup: Επιβλητικός Τσιτσιπάς! Όλα θα κριθούν στο «διπλό»

Οι Πολωνοί -σαφώς πιο ξεκούραστοι αφού δεν είχαν αγωνιστεί στο απλό- μπορεί να έχασαν το πρώτο σετ, αλλά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τα άλλα δύο κι έτσι η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Πολωνία στο tie, που «αγκαλιάζει» πλέον την πρώτη θέση του ομίλου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Καμίλ Μάχρζακ.

Έτσι, η Ελλάδα έχει την Παρασκευή έναν… τελικό, καθώς θα αντιμετωπίσει το Μονακό, με το οποίο μοιράζεται αυτή τη στιγμή τη 2η θέση. Όποια ομάδα κερδίσει αυτή τη συνάντηση, θα πάρει και τη 2η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα πλέι οφ του World Group II, τον Μάρτιο του 2020.

Αντίθετα, η ηττημένη ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση και θα αναγκαστεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην 3η κατηγορία το Σάββατο, απέναντι στη χειρότερη ομάδα του άλλου ομίλου.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1) ΠΟΛΩΝΙΑ 2-0 (5-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 1-1 (4-2)
3) ΜΟΝΑΚΟ 1-1 (3-3)
4) ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 0-2 (0-6)

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (13/09):
11:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΜΟΝΑΚΟ
11:00 ΠΟΛΩΝΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις