Κυριακή, 20 Οκτ.
18oC Αθήνα

Ο κορονοϊός φέρνει νέα δεδομένα για τα ball kids στο τένις! video

Ο κορονοϊός φέρνει νέα δεδομένα για τα ball kids στο τένις! video

Μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και στο τένις. Νέα δεδομένα για τα ball kids…

Η εξάπλωση του κορονοϊού αλλάζει τους… κανόνες στο τένις. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα, αφορά το πέταγμα της πετσέτας στα ball kids, κάτι που έχει εφαρμοστεί και στο Davis Cup.

Ενόψει και του Indian Wells που θα γίνει στην Καλιφόρνια (υπήρξε θάνατος από τον κορονοϊό), οι διοργανωτές έχουν απαγορεύσει το πιάσιμο της ιδρωμένης πετσέτας από τα παιδιά τα οποία, μάλιστα, θα φοράνε και γάντια.

Οι τενίστες θα πρέπει να έχουν την πλήρη ευθύνη της πετσέτας τους και θα αφήνουν στον πάγκο τους, είτε στην ειδική καρέκλα που θα τοποθετηθεί πίσω από κάθε βασική γραμμή.

Παράλληλα, θα υπάρχει μεγάλος περιορισμός στην επαφή αθλητών και φιλάθλων στις εγκαταστάσεις ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι θα απολυμαίνονται καθημερινά. Οι διοργανωτές θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα τοπικά νοσοκομεία και τα ειδικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, στην Ιαπωνία είχαμε αγώνες του Davis Cup. Τα παιχνίδια έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα ball kids… εξυπηρέτησαν τους παίκτες με τις πετσέτες, φορώντας γάντια και χρησιμοποιώντας καλάθι.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις