Η έμπειρη αθλήτρια είχε καλά άλματα, ωστόσο το γεγονός ότι πατούσε αρκετά πίσω στην βαλβίδα δεν της επέτρεψε να γράψει μια επίδοση πάνω από τα 14,20 μέτρα.
Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 14,00 μ., το τρίτο της, που μετρήθηκε στα 14,01 μέτρα. Πλέον η Παπαχρήστου στρέφει την προσοχή της στον ανοιχτό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Υψηλού επιπέδου ήταν τελικά ο τελικός του τριπλούν. Η Κίμπερλι Γουίλιαμς πήγε να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, όμως, όπως φαίνεται υπολόγιζε χωρίς την Γιουλιμάρ Ρόχας. Η αθλήτρια από την Βενεζουέλα, μπορεί να ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ έχοντας κάνει τον τελευταίο της αγώνα τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να πετύχει το στόχο της. Η έμπειρη αθλήτρια χρειάστηκε τέσσερα άλματα για να ζεσταθεί και στο πέντε προσγειώθηκε στα 14,63 μ. και έκοψε τη φόρα στην αθλήτρια από την Τζαμάικα. Η Γουίλιαμς, που εδώ και πολλά χρόνια είναι σταθερά στους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων πέτυχε 14,48 μ. και έκανε δύο τα μετάλλια της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2014 στο Σόποτ. Η Ρόχας υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο του Πόρτλαντ και πλέον όπως και οι Χάνσεν και Λεμπέντεβα έχει δύο χρυσά στην κατοχή της.
Πολλές ήταν οι αλλαγές στις πρώτες θέσεις, με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει τελικά στην Ανα Πελετέιρο (Ισπανία), που με 14,40 μ. πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η τέταρτη του αγώνα Αντρέα Παντουρόιου, που για αρκετή ώρα φλέρταρε με το μετάλλιο, ενώ η κορυφαία – μέχρι πριν την έναρξη του αγώνα – φέτος στον κόσμο Κιτουλαχ Ορτζι έμεινε πέμπτη με 14,31 μέτρα.
Αποτελέσματα
Ρόχας (Βενεζουέλα) 14,63 μ.
Γουίλιαμς (Τζαμάικα) 14,48 μ.
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,40 μ.
Παντουρόιου (Ρουμανία) 14,33 μ.
Ορτζι (ΗΠΑ) 14,31 μ.
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,05 μ.
Προκοπένκο ( Ανεξάρτητη) 14,05 μ.
Φράνκλιν (ΗΠΑ) 14,03 μ.