Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πετρούνιας: Τα κρίσιμα “ραντεβού” για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πετρούνιας: Τα κρίσιμα “ραντεβού” για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χρειάζεται πια να ανέβει ένα… Γολγοθά για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά ως ο κορυφαίος όλων των εποχών στους κρίκους, είναι και ο μόνος που μπορεί να τα καταφέρει.

Μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο στο ώμο του, ο Λευτέρης Πετρούνιας “έσπασε” όλα τα κοντέρ για να καταφέρει να βρεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.

Ο “άρχοντας των κρίκων” έκανε τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρει να πάρει μέρος στους αγώνες, όχι τόσο για τον 4ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, αλλά γιατί έτσι θα μπορούσε να πάρει το “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πετρούνιας – Παγκόσμιο: Στην 4η θέση ο Έλληνας πρωταθλητής! – video

Αυτός ήταν εξ αρχής ο μεγάλος του στόχος, αλλά η 4η θέση στον χθεσινό (12/03) τελικό, τον έχει φέρει πια στο… χείλος του αποκλεισμού από την Ολυμπιάδα.

Έτσι θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Πετρούνιας έχασε για μία θέση το δικαίωμα να βρεθεί απευθείας στο Τόκιο το 2020 και πλέον θα πρέπει να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο.

Τι περιλαμβάνει αυτός; Ο Έλληνας υπερ-πρωταθλητής θα πρέπει να συμμετάσχει σε μία σειρά αγώνων από εδώ και στο εξής, οι οποίοι και δίνουν μόνο ένα τελευταίο “εισιτήριο” για την Ολυμπιάδα.

Πετρούνιας: Η προσπάθεια του Έλληνα ολυμπιονίκη στον τελικό του Παγκόσμιου! – video

Συγκεκριμένα, μετά από 8 αγώνες, όλοι οι αθλητές θα κρατήσουν τις τρεις καλύτερες επιδόσεις τους και αυτός με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κακό για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο είναι ότι οι 4 εξ αυτών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με τον Κινέζο Γιανγκ Λιου να έχει ήδη ξεχωρίσει με δύο χρυσά μετάλλια.

Αυτό σημαίνει ότι στους τέσσερις αγώνες που απομένουν, ο Πετρούνιας θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια για να καταφέρει να “κλέψει” την πρωτιά.

Τα ραντεβού του Πετρούνια στο δρόμο για την Ολυμπιάδα

Νοέμβριος 2019: Κότμπους

Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη,

Μάρτιος 2020: Μπακού

Μάρτιος 2020: Ντόχα

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις