Δευτέρα, 8 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Πύρρος Δήμας: “Προστάτευσα τον Βαλέριο με την μετακίνηση του” – Η… απάντηση του για το ντόπινγκ

Δήμας

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Ε” για τη μετακίνηση του Βαλέριου Λεωνίδη στον τομέα της ανάπτυξης, την… ορκισμένη μάχη που δίνει κατά του ντόπινγκ στην ελληνική άρση βαρών, ενώ πήρε θέση και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μιλώντας στην εκπομπή “LiveNews” του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι “Ε”, ο Πύρρος Δήμας αναφέρθηκε στην απόφαση του να απομακρύνει τον Βαλέριο Λεωνίδη από τη θέση του εθνικού προπονητή και την τοποθέτηση του στον τομέα της ανάπτυξης.

“Τον Βαλέριο τον στηρίζω εδώ και μια δεκαετία. Εγώ τον έβαλα στη θέση του εθνικού προπονητή. Η ομοσπονδία κάνει αυτή τη βρίσκεται σε αναδιοργάνωση και σκεφτήκαμε πως ο κατάλληλος άνθρωπος για την ανάπτυξη είναι ένας Ολυμπιονίκης με τόσες επιτυχίες, γνωστός στο ευρύ κοινό, γνωστός στα παιδιά, που μπορεί να βοηθήσει να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο άθλημα.

Ο Βαλέριος το θεωρεί ως υποβιβασμό. Υπάρχει μια ομάδα μικρή η οποία κάνει αντιπολίτευση μέσα στην Ομοσπονδία, έβαλε τον Βαλέριο μπροστά και κάνει όλη αυτή την κόντρα. Ο Βαλέριος δεν έχει καλή πληροφόρηση ή θεώρησε πως θα είναι εσαεί εθνικός προπονητής”,

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος υπαινιγμός για ντόπινγκ, μιας και τα τελευταία χρόνια η άρση βαρών ταλαιπωρήθηκε πολύ, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε: “Είμαι ενήμερος πως το διάστημα που λείπω δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. Η ομάδα που πήγαινε για το παγκόσμιο δεν πέρασε κανέναν έλεγχο, ούτε στα αγωνιστικά τεστ, ενώ πολλά μέλη της ομοσπονδίας και προπονητές από σωματεία ζήτησαν οι αθλητές που θα πάνε έξω να περάσουν από αντιντόπινγκ τεστ, αλλιώς να μην πάει κανείς.

Συγχρόνως ήρθε έλεγχος από την παγκόσμια ομοσπονδία, γιατί τρεις αθλητές δεν έδωσαν. Ο ένας έχει φύγει και δουλεύει στην Ελβετία, ενώ οι δυο που ήταν εδώ έχουν κληθεί σε απολογία. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει, αλλά είναι ζητήματα. Έβαλα… πλάτη το 2008. Δεν παίζω με το θέμα αυτό. Κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θέμα “ντόπινγκ” για εμάς είναι “τζιζ”!”

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον Λεωνίδη υπεύθυνο για το συγκεκριμένο γεγονός με τους ελέγχους, ο κ. Δήμας ανέφερε: “Δεν υπάρχει υπάρχει κάποιος υπαινιγμός. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Υπεύθυνος είναι με την έννοια ότι είσαι εθνικός προπονητής και επιτρέπεις στον “Άγιο Κοσμά” να υπάρχουν αθλητής από άλλη χώρα που είναι τιμωρημένος δυο χρόνια. Η αθλήτρια της Αλβανίας που πιάστηκε ντοπέ στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναζόταν χωρίς την άδεια της ομοσπονδίας στον “Άγιο Κοσμά”. Είσαι υπεύθυνος. ¨Έχει κανόνες λειτουργίας η Ομοσπονδία. Δεν γίνεται να λειτουργούμε σαν να είμαστε μπακάλικο.

Στην ουσία τον προστάτευσα τον Βαλέριο με την μετακίνηση του. Αυτός δεν το κατάλαβε. Θεώρησε πως του πάω κόντρα. Απλά η Ομοσπονδία θέλει να κάνει μια αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς και ο Βαλέριος πιστεύω είναι κατάλληλος στον τομέα της ανάπτυξης. Κανέναν υπαινιγμό δεν αφήνω”.

Σύνθετη ονομασία για το θέμα των Σκοπίων

Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε: “Τη λύση έπρεπε να την είχαμε δώσει πριν από πολλά χρόνια, όταν είχαμε συμφωνήσει με τον Τίτο. Όταν σε όλη τους τη ζωή διαβάζουν πως είναι μακεδόνες.. . Έχουν μεγαλώσει γενιές που να θεωρούνται Μακεδόνες! Τους το έχουμε επιτρέψει εμείς χρόνια τώρα. Τώρα το θυμηθήκαμε;”

Για την πιθανότητα σύνθετης ονομασίας, τόνισε: “Αυτή τη στιγμή όλοι τους φωνάζουν “Μακεδονία” Πρέπει εμείς να δούμε τι μας συμφέρει πιο πολύ, αλλά συγχρόνως να δούμε και τις βλέψεις που έχουν. Εδώ που έχουμε φτάσει θα ήταν καλό να έχουμε μια καλή γειτονία, αλλά και από τις δυο πλευρές. Να υπάρχει μια σύνθετη ονομασία με το “Μακεδονία” και κάτι.. άλλο.”

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις