Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αλλαγές…χρυσάφι! Πέκχαρτ και Μπαρμπόσα “κέρασαν” την ΑΕΚ! – “Δώρο” από Τρίπολη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ έπέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Πανιώνιου (2-0) στο άδειο, λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και δέχθηκε με ευχαρίστηση την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα. Οι αλλαγές του Πογές έφεραν τη νίκη, αφού ο Μπαρμπόσα… σέρβιρε και ο Πέκχαρτ «εκτέλεσε» τους Νεοσμυρνιώτες. Τα γκολ της Ένωσης μπήκαν αφού έμεινε με δέκα παίκτες.

Με μια μόλις νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και τους τρεις βαθμούς που της αφαιρέθηκαν εξαιτίας των επεισοδίων στο Περιστέρι, η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες και τα κατάφερε.

Μπροστά σε άδειες εξέδρες (μιας και εξέτισαν τη μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών από τις δυο που τους επιβλήθηκαν) οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν του Πανιωνίου με 2-0, ενώ είχαν και καλά νέα από την Τρίπολη, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα (αυξήθηκε η διαφορά με τους “πράσινους” τους 5 βαθμούς – στους 2 αν ισχύσει η τιμωρία των “κιτρινόμαυρων”)..

Οι παίκτες του Πανιωνίου θέλησαν να εκμεταλλευτούν το άδειο και… κρύο ΟΑΚΑ και να κρατήσουν σε χαμηλό τέμπο την αναμέτρησης, κάτι που το κατάφεραν για περίπου 15 λεπτά. Χωρίς να ανεβάσει… στροφές, η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 9’, με τον Ντίνταν να γυρίζει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και τον Μπουονανότε να σουτάρει άουτ από το σημείο του πέναλτι.

Το παιχνίδι βρήκε σιγά σιγά ρυθμό, με τους «κιτρινόμαυρους» να γίνονται πιο απειλητικοί (Μπουονανότε και Μάνταλος άλλαζαν πολλές φορές τη θέση τους και προσπάθησαν να βγάλουν μπαλιές) και να χάνουν νέα ευκαιρία στο 19’, με τον Διούδη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Βάργκας. Και οι Νεοσμυρνιώτες όμως έκαναν αισθητή της παρουσία τους, στην πρώτη φάση που ο Μπακασέτας κατάφερε να ξεφύγει από τον Κορδέρο. Μετά από δική του κάθετη, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ανσαριφάρντ (23)’, τέρμα όπου ακυρώθηκε ως οφσάιντ (οριακή φάση με το ριπλέι να δείχνει το πόδι του ο Ιρανού ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο αντίπαλο του).

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Πογέτ χάθηκε στο 28’, με το γυριστό σουτ του Γιόχανσον –μέσα από την περιοχή- να βρίσκει σε σώματα, αλλά το δεύτερο του –σκαστό- να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με το μακρινό σουτ του Μπακασέτα να περνάει για λίγο άουτ (42’).

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια σπουδαία στιγμή για την ΑΕΚ. Στο 52’ και έπειτα από “γλυκιά” σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ο επερχόμενος Μάνταλος έπιασε “καρφωτή” κεφαλιά, αλλά ο Διούδης πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Η Ένωση πίεσε τον Πανιώνιο, που πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του, αλλά στο 65 είχε την πρώτη του καλή φάση στο 4λεπτο, με το «ψαλιδάκι» του Ανσαριφάρντ να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Πογέτ πέρασε στον αγώνα Πέκχαρτ και Μπαρμπόσα, αλλά οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 70’, με τον Κορδέρο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Οι δυο αλλαγές όμως των «κιτρινόμαυρων» έκαναν άμεσα την παρουσία τους αισθητή. Στο 72 έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Τσέχος επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ένα εντυπωσιακό τακουνάκι στην κίνηση την έστειλε στην αριστερή γωνία του Διούδη, για το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο Πογέτ πέρασε και τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μπουονανότε για να ενισχύσει την άμυνα της ΑΕΚ, ενώ ο Ουζουνίδης έβαλε και τους Μπαργκάν, Καραμάνο και Βιγιάλμπα. Και πάλι όμως η Ένωση «χτύπησε», με τον Μπαρμπόσα να συνεργάζεται ξανά με τον Πέκχαρτ, που έκανε το 2-0.

Οι «κυανέρυθροι» πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ και να δώσουν ξανά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφού τα σουτ που επιχείρησαν δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπαρόχα (ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μπακασέτα, που ήταν στο όριο καρτών). 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (74’ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (67’ Πέκχαρτ), Αραβίδης (68’ Μπαρμπόσα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Β. Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79’ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (69’ Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75’ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε