Site icon NewsIT

Αλμέιδα για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Παίζουμε απέναντι στον τελευταίο πρωταθλητή, τεράστια στεναχώρια για τον Τζορτζ Μπάλντοκ»

19.10.2024 | 20:46
Αλμέιδα για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Παίζουμε απέναντι στον τελευταίο πρωταθλητή, τεράστια στεναχώρια για τον Τζορτζ Μπάλντοκ»

SUPER LEAGUE 2024-2025 / ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για το προσεχή ντέρμπι της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ (20/10/24, 20:30) με τον προπονητής της Ένωσης να αναφέρεται για τα σημεία που θα κρίνουν το ντέρμπι, αλλά και την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ώρα ντέρμπι για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στο τέλος της 8ης αγωνιστικής. Στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι σε τέτοια παιχνίδια το σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν στο γήπεδο ότι έχει δουλευτεί στην προπόνηση, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι μια ανταγωνιστική ομάδα και ο τελευταίος πρωταθλητής Ελλάδας.

Παράλληλα ο προπονητής της Ένωσης μίλησε και για τον Τζορτζ Μπάλντοκ και την στεναχώρια που έφερε ο θάνατος του.

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα

Για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ:

«Υπάρχει τεράστια στεναχώρια. Ήταν ένα πολύ σκληρό νέο. Ένα θλιβερό νέο. Πάντα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε τόσο νέους ανθρώπους, σκεφτόμαστε τα δικά μας πρόσωπα.

Σκεφτόμαστε τη γυναίκα μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας. Κι εμείς, παρ’ ότι μέσα στο γήπεδο ήμασταν αντίπαλοι, αυτό το γεγονός μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ».

Για το πώς κύλησαν οι δύο εβδομάδες προπονήσεων και πως γύρισαν οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους:

«Έχουμε δουλέψει αρκετά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Όπως συνήθως συμβαίνει, οι ποδοσφαιριστές όταν πάνε στις εθνικές τους ομάδες για παιχνίδια της FIFA, επιστρέφουν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Στην πλειοψηφία τους, είχαν χρόνο συμμετοχής. Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις δύο εβδομάδες, το υπόλοιπο ρόστερ, που ήταν εδώ, δούλεψε πάρα πολύ καλά».

Για τις σκέψεις του για το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ:

«Σκέφτομαι ότι μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που σχεδιάζουμε, το παιχνίδι που θέλουμε. Όπως πάντα αυτά τα 2,5 χρόνια που βρισκόμαστε εδώ, η δική μας σκέψη είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε.

Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, είναι ο τελευταίος πρωταθλητής. Ένας αντίπαλος που σε αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, πάντα ανταγωνιζόμαστε για τις πρώτες θέσεις.

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι ευνοϊκό για να χαρεί το γκρουπ, να χαρεί ο κόσμος, αλλά κι εμείς που δουλεύουμε καθημερινά εδώ».

Για το πόσο σημαντικό είναι σε αυτή τη χρονική περίοδο το συγκεκριμένο παιχνίδι:

«Είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να την απαντήσω γιατί για εμένα σημαντικά είναι όλα τα παιχνίδια. Πάντα όταν έχουμε ντέρμπι, τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, αλλά και χαρά, γιατί είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου.

Προσωπικά αυτό που ελπίζω είναι να υπάρχει ένα ωραίο θέαμα γιατί μιλάμε για ποδόσφαιρο. Όμως, σε προσωπικό επίπεδο δεν κάνει διαφορά αν ένα παιχνίδι είναι ντέρμπι ή όχι.

Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός πρέπει να είναι πάντα ίδιος».

Για το που κρίνονται τα ντέρμπι:

«Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε πάντα να κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Να δούμε στο γήπεδο κάθε σημείο της δουλειάς που έχουμε κάνει στην προπόνηση.

Πάντα δείχνοντας την προσοχή που δείχνουμε στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε, είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για το πώς αξιολογεί τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Σέβομαι τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τις υπόλοιπες ομάδες. Συνεχίζει να διατηρεί ένα καλό επίπεδο. Μια ομάδα που πάντα παίζει το παιχνίδι της και προσπαθεί να ψάχνει αυτό που ζητά μέσα στο ματς.

Όπως λέω πάντα, τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και οποιαδήποτε άλλη ομάδα που παίζουμε αντίπαλοι, τους σέβομαι».

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Ρότα ανέφερε

«Ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Ξέρουμε πως είναι τα ντέρμπι. Πάμε για τη νίκη. Ο στόχος μας είναι έτσι κι αλλιώς πάντα η νίκη, δεν πηγαίνουμε ποτέ για κάποιο άλλο αποτέλεσμα».

Για το πόσο σημαντικό είναι σε αυτή τη χρονική περίοδο το συγκεκριμένο παιχνίδι:

«Για εμένα, αλλά και γενικά για όλη την ομάδα εδώ, το κάθε επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό. Πάντα κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς.

Είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο βλέπετε ότι γενικώς δεν υπάρχει κάποια σταθερότητα. Αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε και να δίνουμε το 100%. Οπότε, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό.

Αλλιώς, δεν μπορείς να γίνεις πρωταθλητής».

Για το που κρίνονται τα ντέρμπι:

«Στο πάθος, στο ποιος από τους δύο θέλει να κερδίσει περισσότερο.

Νομίζω ότι σε αυτά τα δύο κρίνεται κυρίως γιατί συγκέντρωση θα έχουν και οι δύο ομάδες.

Αλλά αυτά είναι τα σημεία που κάποια από τις δύο ομάδες θα κάνει τη διαφορά».

Για τη γεμάτη OPAP Arena:

«Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας, είναι δεδομένο αυτό.

Είναι πολύ σημαντικός για εμάς, τον θέλουμε πάντα δίπλα μας. Με τη στήριξή του, μας δίνει την ώθηση για να μπορέσουμε να βγάλουμε κι εμείς το 110% από αυτό που έχουμε.

Πραγματικά είναι ο δωδέκατος παίκτης μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version